Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Audi A3 – První na nové platformě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Třetí generace Audi A3 nastupuje opět nejprve jako třídveřový hatchback.

Audi A3 je průkopníkem – přináší novou techniku koncernu VW, nazvanou MQB. Na modulární platformě vznikl nejprve třídveřový hatchback, příchod dalších verzí je ale jen otázkou času.

Vnější design nové generace A3 nepřináší žádná zásadní překvapení a pokračuje v systematickém rozvíjení aktuálního stylu své značky. Délka 4237 mm a výška 1421 mm se shodují s předchůdcem. Rozvor se protáhl spíše symbolicky, o 23 mm na 2601 mm, čímž se zkrátil přední převis. Šířka karoserie narostla o 12 mm na 1777 mm.

Do začátku Audi nabídne tři motory, všechny jsou ale zcela nové konstrukce. Benzinovým základem pro zatím bude 1,4 TFSI o výkonu 90 kW. Druhou zážehovou jednotkou je 1,8 TFSI o výkonu 132 kW. Turbodiesely bude pro začátek zastupovat 2,0 TDI se 105 kW a 320 Nm.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Avatar - Ham.
17. 3. 2012 10:47
Re: Otázka...
MB bude mít dost problémů publikum vůbec přesvědčit, že dělá moderní HB, staré Ačko pro důchodce mu udělalo v tomto směru medvědí službu. A protože klientela je setrvačná tak důchodci k MB půjdou a vezmou Bčko a zájemci o HB možná MB přehlednou. Osobně si myslím, že Bčko bude mít lepší prodeje než Ačko.
1er je na trhu již pár měsíců a prodeje má podobné jako stará generace, tedy o něco nižší než stará A3.
V40 není konkurent pro prémii, Volvo má problém udržet se nejlepších v mainstreamu, focus, golf nebo astra jsou lepší auta než C30 a s V40 nevidím proč by se to mělo změnit, hezký kabát na staré technice to podle mě nezachrání.
17. 3. 2012 00:51
Re: Otázka...
No ale teraz sa mení situácia. Nech doteraz A3 bola najpredávanejšia, ok. Lenže teraz prišlo na scénu nové BMW 1er a nové A od Mercedesu. A to aké budú práve teraz tie predajné čísla sa ešte len ukáže. A dovolím si tvrdiť, že už to tak jednoznačné v prospech A3 nebude. No a nepodceňoval by som možno nového hráča na trhu - V40.
Avatar - white label
16. 3. 2012 23:12
Re: Otázka...
:yes: ;-)
Avatar - white label
16. 3. 2012 23:11
Re: Otázka...
Přesně tak..., já dělám poměrně dlouho taky "nudnou" (stále stejnou) vanilkovou, úplně všechny sice neosloví (zejména pokud ji nezkusí, protože je to "jen" stará známá vanilková), ale funguje to tak dobře, že chci aby to tak fungovalo dál a budu ji dál dělat prakticky úplně stejně... ;-)
Avatar - white label
16. 3. 2012 22:59
Re: Otázka...
Co když...??? Další "šumící kdybych" (viz 13:50)?
Tady žádné když neplatí, podstatná je dlouhodobější realita a ta hovoří jasně, to co fungovalo/funguje/fungovat bude na (designově "nudném") Golfu v meinstreamu, fungovlao/funguje/fungovat bude podobně i na (designově "nudné") A3, která taky vypadá v podstatě pořád "stejně". Navíc prémiové kompakní hb jsou do značné míry dámskou záležitostí (ve srovnání s meinstreamovými kompaktními hb) a u dámské poloviny populace převážně boduje design prostý "negativních emocí", což splňuje A3 i aktuálně stále nejlépe z D3 + Volva.