Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Audi RS3 s původním rallyeovým Quattrem dovádějí v lese

Ondřej Chamilla
Diskuze (22)
Přeplňovaný pětiválec, pohon všech kol a kompaktní karoserie – tohoto receptu se Audi stále drží, jak jde vidět na následujícím videu, kde se nejnovější RS3 a původní rallyeové Quattro potkají v lese.

Legendární řev pětiválce, ostrá jízda i na nezpevněném povrchu a trakce všech čtyř kol. Abyste něco podobného zažili, nemusíte na historické rallye vyhlížet původní závodní Quattro, můžete si totiž koupit nové Audi RS3, které se stále drží oněch starých hodnot.

Na následující reklamě lze vidět, jak se oba zmíněné vozy prohánějí lesem. Driftují, poskakují přes nerovnosti, jejich pětiválce řvou a celkově musíme říci, že je to prostě zajímavá podívaná. Můžeme navíc nakousnout, že když se nic nepodaří, tak i my okusíme RS3, a nebude to za dlouho. Kdo ví, třeba nás svým charakterem přenese na rallye tratě osmdesátých let.

Ondřej Chamilla
Diskuze (22)
23. 6. 2015 23:20
Pohon 4x4
Auto krásné, ale ten haldex tam je strašná degradace označení Quattro.
12. 6. 2015 12:44
Re: Quattro
První generace quattra měla tři otevřené diferenciály s uzávěrkami uprostřed a vzadu, co si pamatuji.
12. 6. 2015 12:27
Re: Quattro
Klidně bys to mohl napsat, ale ta diskuze nikam nepovede. Předpokládám, že myslíš chybějící akumulátor. Nebavili bychom se o tom poprvé a nepřijde mi vůbec pravděpodobné, že by někdo z nás reakční doby těch spojek změřil. Přitom měření výrobce prezentované v oficiálních materiálech vyznívají pozitivně (co jiného by člověk čekal, ale jak jsem napsal, nikdo z nás to měřit nebude).

Že vlastně přitakáváš nesprávné informaci (což bys měl poznat, pokud chceš diskutovat o tom, jak je Haldex 5 horší než 4), vypovídá samo za sebe.
12. 6. 2015 12:20
Re: Quattro
Podle těch 85 % bych řekl, že si to pleteš se sportovním diferenciálem, jak mu Audi říká. Ten však k Haldexu nedávají. Haldex nabízí řešení se dvěma spojkami (XWD), má ho například Insignia.
Avatar - white label
11. 6. 2015 23:08
Re: Quattro
Nevím jestli se to tu dá i říkat, ale napsat se tu může téměř cokoli.
Každopádně je každý novější haldex méně nedotáčivý, což je dobře, viz i můj odkaz z 11:03.