Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Audi TTS se klouže na Severní smyčce

David Bureš
Diskuze (13)
Přestože je primárně předokolkou, nové TTS dokazuje, že se v zatáčce umí hezky sklouznout.

Třetí generace Audi TT sice debutovala v březnu na ženevském autosalonu, v prodeji se ale objeví až v červnu. Technici vůz před zahájením jeho prodeje stále testují, třeba na Severní smyčce Nürburgringu.

Na přiloženém videu jsou na Nordschleife zachyceny dva exempláře vozu – černý a stříbrný – přičemž v obou případech se jedná o silnější provedení TTS. Černý kousek ukazuje, že TTS zvládne jezdit i bokem, je však třeba podotknout, že tomu napomáhá mokrá vozovka.

Nové Audi TTS je poháněno benzinovým motorem 2.0 TFSI o výkonu 228 kW točivém momentu 380 N.m. Auto je standardně vybaveno pohonem všech kol a šestistupňovým manuálem, dvouspojková převodovka S tronic se stejným počtem převodů, doplněná o launch control bude za příplatek.

Sportovní kupé zvládne zrychlit z 0-100 km/h za 4,7 sekundy, maximální rychlost je omezena na obligátních 250 km/h. Nastavení jednotlivých systémů auta bude možné upravit pomocí několika režimů.

Proti běžným verzím se TTS liší sportovnějším nárazníkem, jinou maskou chladiče a odlišným zadním nárazníkem se čtyřmi oválnými koncovkami výfuku. Díky speciálním klapkám nabídne TTS utlumený, nebo sportovní zvuk, rozdíl je slyšitelný i na přiloženém videu.

V budoucnu obohatí nabídku třetí generace TT také tradiční roadster, který by měl být rovněž dostupný v provedení TTS. Zároveň se dá předpokládat, že v budoucnu nabídku obohatí základní verze s motorem 1.8 TFSI a pohonem předních kol na jedné straně a extrémní TT RS na straně druhé. Vedle toho se spekuluje také o příchodu crossoveru, který už dokonce naznačil koncept TT offroad.

David Bureš
Diskuze (13)
21. 5. 2014 14:56
2 min, 2 uklouznuti
Sem cekal, jak se tam budou klouzat a kde nic tu nic :/
Avatar - AUDIRS6
20. 5. 2014 10:48
Re: ?
hmm, neviem ako chces dosiahnut viac nez 50 % na zadku, ked predok je na pevno a zadok len pridaavas.... :-!
tak ono, ked sa minie adhezia na predku, a budu zaberat na par milisekund len zadne, bude to zase zadokolka ? 8-s
toz tak - ked pridavas 1 napravu - v tomto pripade zadnu, viac nez 50:50 nedosiahnues, pomozu uz len tie elektronicke pomocky, ktore pribrzduje potrebne predne koleso, potom maju zadne realnu sancu preniest na vozovku viac vykonu, a "vykuzlit" nejaky ten quattro driftik ;-)
PS: niekde som videl ten "ala mail von Ingolstadt"...a k tomu nemam slov - princip klasickeho medzinapravoveho diferaku, ktory je tak nastaveny pri vsetkych Audi s pozdlzne ulozenym motorom, napisat ku Audi TT - teda s motorom priecne...tak to musel byt fakt odbornik... 8-s
20. 5. 2014 10:12
Re: Nuda...
Stříbrné znělo divně. Kdo ví, co to je vůbec zač. Podle předku to není TTS (černé je TTS) a zadek to má jiný, než který ukazovali (možná S line, soudě dle předku). Těžko říct, co je v tom za motor (přesto, zvláštní zvuk).
20. 5. 2014 08:34
Re: Nuda...
Jako většina dnešních "rychlejch" mainstreamovejch aut... ;-) Auta pro radost si dneska dovolí vyrábět málokdo, protože moc lidí si je nakonec nekoupí. Zaplať Bůh za auta jako Impreza nebo MX5 ;-)
Avatar - Enthusiastic.driver
20. 5. 2014 08:27
Nuda...
Je to očividně velmi rychlé a efektivní, ale já si prostě nemůžu pomoct - na pohled i poslech strašná nuda... :*)