Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Digitální prostředí nové Octavie detailněji. Jaké je po týdnech používání?

Stanislav Kolman
Diskuze (97)

Když auto testujeme déle než tradiční týden, zpravidla zaznamenáme mnohem více uživatelských dojmů. Nejinak je tomu v případě nové Octavie, kde jsem se tentokrát zaměřil na multimédia.

Kdepak, čtvrtá generace Škody Octavia se u nás nezastavila na dlouhodobý několikaměsíční test, přesto bych zkušenost s ní za dlouhodobější už mohl považovat. Za několik posledních týdnů jsem jich vystřídal řadu – RS iV, klasické iV, plynový G-Tec a naposledy tříválec 1.0 TSI, za jehož volantem jsem trávil vánoční svátky. Dohromady to je nějaký měsíc a půl, což už je slušná porce pro sesbírání vícero postřehů.

Všechny související s digitálním prostředím interiéru jsem pro vás shrnul do výše přiloženého videa. A nakonec je z toho osm minut materiálu. Podívali jsme se na samotné prostředí infotainmentu, fungování s dotykovou lištou, hlasové ovládání, ale třeba i úskalí související s bezdrátovým Apple CarPlay.

Část videa je věnována také přehnaně složitému nulování spotřeby. Tento postup stále funguje, ale jak mě v diskuzi správně upozornil uživatel stormrider (a já to následně ověřil u naposledy testované 1.0 TSI), Škodovka u aut vyrobených od 30. kalendářního týdne loňského roku zjednodušila proces na pouhé stisknutí pravého válečku na volantu. Předpokládám, že starší Octavie se dočkají v rámci aktualizace softwaru.

Stanislav Kolman
Diskuze (97)

Doporučujeme

14. 1. 2021 21:22
Re: SW chyby
Naprosto stejná zkušenost. V servisu vás odbydou, že si máte počkat na další aktualizaci, kterých už bylo x a stejně nepomohly. Auto dobré, ale tímto ho úplně zabili.
13. 1. 2021 21:11
Re: Vše ovládat přes displej - funguje to i v rukavicích?
Dobrý den,
já bych si velice přál vidět video, jak se na to dotykáči ovládají běžné funkce za jízdy. Když jste si i při stání musel při nastavení teploty tím virtuálním mikrotlačítkem opřít ruku o palubovku. :-)

Šlo by udělat nějaké video, kdy za jízdy změníte teplotu, zapnete/vypnete vyhřívání sedačky, přepnete na vnitřní cirkulaci a pod.? A prosím nějakou běžnou cestu, ne super vyžehlený asfalt.

Děkuji ;-)
13. 1. 2021 14:00
Re: Start-stop
Tiež som prekvapený. Na bimmerpost píšu, že tiež zmizlo v X5 od modelu 2021.

https://g05.bimmerpost.com/…s/showthread.php?…
13. 1. 2021 12:31
Re: Start-stop
Problm je, že otravuje VŽDY.
13. 1. 2021 11:58
Re: Start-stop
Minulý týden jsem jel G20 (MY 20) a tam to šlo v individuálním nastavení vypnout a po restartu nic. ;-)