Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Martin Vaculík: Toto je nová Octavia v té správné specifikaci!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (117)

Možná jste si všimli, že přijetí současné octavie odborníky i veřejností bylo vlažnější než u generací předchozích. Martin Vaculík tvrdí, že je to především věc specifikace – než se však ke správně nakonfigurované octavii dostal, trvalo to téměř rok.

Dnešní video neřeší, zda octavii ano či ne. Je určeno těm, kteří domácí značce fandí, sebevědomá cenová politika je neodradila či vůz v práci dostanou jako služební a mohou si jej nakonfigurovat.

Ceník příplatků je dlouhý a zdánlivě plný lákadel, některé věci však dle Vaculíka vozu a jeho jízdním vlastnostem spíš škodí. Naopak jednoznačně doporučit může Sportovní paket Plus za 15.000 Kč, který vůz dost zásadně změní – zejména proto, že obsahuje tužší a o 15 mm snížený sportovní podvozek. Jen jedno novinářské auto z celé flotily nemá tento příplatek přebitý elektronickými tlumiči DCC, které v kombinaci s vlečenou zadní nápravou naopak dle Vaculíka nefungují ideálně.

A pokud vás Škoda Octavia vůbec nezajímá, dozvíte se v dnešním videu, proč nevypojovat v autech přídavné topení.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (117)

Doporučujeme

19. 3. 2021 21:51
Octavia je doma
Manžílek nám domů zase po Vánocích koupil novou zakrývací plachtu na peplachty.cz. Koupili jsme si totiž další automobil a já už nechci aby měl zase poškrábaný lak. Manžílek sehnal od kamaráda z Rakouska (teď na černo) Octavii I. r.v. 1999 a měla najeto jenom 265 tisíc. To bude mašina. Snad bude ještě sloužit a odveze mě sem tam i na chalupu.
30. 1. 2021 10:18
Re: Zvyseny podvozek
Mělo by to být jako u Scouta ano, jiné tlumiče i pružiny, kryty motoru navíc a měla by být další ochrana brzdového a palivového vedení i kryty ramen zadní nápravy.
Velmi by mě zajímalo, jak taková 1,5 TSI jezdí s tímto paketem. Snížení co uvedl Vaculik pro mě nepřichází v úvahu.
12. 1. 2021 20:52
Plečka
Tak v této barvě je to teprve hnusný. Nemá to daleko od Scaly, to je pěkná šereda.
8. 1. 2021 23:54
Pobavilo
Osmset tisíc za luzeráckou oktavku 😅 to mě opravdu pobavilo. Za 300.000 koupím ojetýho jaguara, nechám si ho vyservisovat a ještě mi zbyde na dva veterány 😅
1. 1. 2021 23:25
Re: Tak to by som rád vedel...
Asi nepozeras vela videí, hlavne anglickych, co clovek, to unikat, raz ti tam "skrieka" autralcan, potom ír, uz si pocul nemca po anglicky so silnym nemeckym akcentom? alebo inda? ked prvych par sekund zistujes, ci hovori po anglicky alebo v rodnom jazyku, kym sa "naladis" na jeho vyslovnost/intonaciu/melodiu/hlas? clarkson je tiez velmi vyrazny. A ked spustia Rasto Chvála či Šulko... vedeĽi ste... Alebo polska anglictina - vsetko spravne, ale ten prizvuk:D:D

Na solidnejsom webe alebo TV by si skrtol - akurat v radiu robit nebude, ani tie hlavne spravy moderovat v TV.