Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: To nejlepší z ruských silnic

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
Populární server Jalopnik stojí za vznikem zajímavé hitparády videí z Ruska. Ta jsou vždy natočena palubní kamerou a dokumentují život na zdejších silnicích.

Záznam z palubní kamery namontované v autě nebo na motorce může posloužit jako důkaz pro policii nebo soud. V Rusku a nejen tam ovšem slouží i k zachycení kuriózních situací na silnicích, nehod, loupeží, hudebního videoklipu nebo kaskadérských kousků na motorce.

Známý server Jalopnik se pokusil vytvořit přehlídku deseti nejzajímavějších záznamů zveřejněných na serveru youtube. Výsledkem je zajímavá série videí seřezaných od desátého po první. Při některých z nich tuhne krev v žilách, při jiných jen žasnete nebo zaťukáte na čela a najde se minimálně jedno při kterém se budete nudit a s největší pravděpodobností nevydržíte do konce.

10. Nepovedený pojišťovací podvod

Na první pohled banální nehoda, z níž by skutečný viník bez záznamu z palubní kamery vyšel jako nevinná oběť.

9. Čelní srážka z první řady

Řidič vozu s palubní kamerou se nechtěně stal svědkem čelní srážky dvou protijedoucích vozidel.

8. Kolečko se polámalo

Předjíždění samo o sobě je poměrně nebezpečný manévr. Řidiči na následujícím videu jeho zdárné dokončení zhatilo upadnutí zadního kola.

7. Jak se zabavit v koloně

Postávání a pomalé posunování v ucpaných městských ulicích je téměř vždy nepříjemné a únavné. V adrenalinovou záležitost jej proměnilo několik zlodějů v černém Volvu.

6. Když je kamera otočena špatným směrem

Tvůrci videoklipu s dívčí skupinou Serebro nasměrovali kameru namísto na silnici před vůz do interiéru. Výsledkem je pět a půl minuty dlouhé video, při němž budete nejspíš zívat nudou a nevydržíte do konce.

5. Umění parkovaní k chodníku

Řidič v následujícím videu dokazuje, že není důležité s čím jezdíte, ale jak dobře svůj stroj ovládáte.

4. Silniční piráti se sami natočili

Na pouliční závodníky lze narazit prakticky kdekoliv. Tentokrát si ovšem řidič natočil vlastní sportovní výkon v běžném provozu a očividně k podobnému stylu jízdy strhnul i jeden další vůz.

3. Vyhnutí se srážce dvakrát po sobě

Řidič v následujícím videu sice není žádný beránek, ale dokáže se dvakrát vyhnout srážce. V prvním případě při předjíždění jen těsně mine kamion a v tom druhém dokáže uhnout vozu předjíždějícímu v protisměru.

2. Rázná reakce na lehkou nehodu

Účastníci nehod se na sebe sice většinou netváří příliš přátelsky, ale na druhou stranu se většinou nenapadají a ani si navzájem nedemolují auta. Paní v následujícím videu na to má ale jiný názor.

1. Ideální dopravní prostředek do moskevského provozu

Server Youtube je plný videí s extrémně rychlými motorkáři. Tento na Yamaze R1 objevuje krásy Moskvy a předvádí, jak se co nejrychleji proplést ucpanými ulicemi.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (16)
25. 2. 2012 11:38
Re: ti zlodeju vo volve to nedomysleli
Hlavne si nemyslím, že išlo len tak o nejakú bežnú krádež. Skôr mi to pripadá, že ten Range Rover už dlhšie prenasledovali a asi tam nešlo o pár drobných... Možno ani neukradli hotovosť, kto vie...
23. 2. 2012 18:46
Re: uff
Taky se mě zdá že to trochu zrychlený je. Protože v těch stojících kolonách by to takhle rychle těžko prokličkoval. Každopádně to je ale magor ;-)
23. 2. 2012 14:13
Re: uff
Ale i tak ma pres 210 kilo.
A chci videt, jak normalni clovek bude cca v 80 km/h takhle ostre klickovat, to je tak na supermotard. A klicek mi tak nelita, pravda, nejezdim nijak agresivne.

No nic, nechci se hadat;-) Tak jako tak jel jako blazen a kdyby mu nekdo otevrel dvere, ublizil by i ostatnim. :no:
Avatar - R32
23. 2. 2012 13:50
Re: uff
Kecáš... R1 že je ťažká krava? Veď je to superšport od Yamahy pre boha, nič športovejšie od nich nezoženieš... A ten kľúč je v pohode, sedel si vôbec niekedy na motorke? Prenášanie, váhy, klopenie, turbolencie... to ti asi nehovorí nič, však? Jasne, v aute sa to spozorovať nedá. :no:
23. 2. 2012 09:36
masicko
tohle je opravdovy borec: pres koleje, pres chodnik, pres park....
[odkaz]