Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vize Škody Slavia ukazuje, na co se v Indii mohou těšit. Evropané mají smůlu

Jan Zajíc
Diskuze (59)

Škodovka připravuje nový model pro indický trh. Nejspíše ponese označení Slavia a troufáme si tvrdit, že řada Evropanů jej bude tiše závidět.

Jméno Slavia použila společnost poprvé v roce 1899, kdy jej (tehdy ještě jako Laurin & Klement) dala novému motocyklu. Znovu se objevil v loňském roce, to si jej propůjčili mladoboleslavští studenti pro svůj školní koncept dvoumístného speedsteru. Ani tím ale spojení mezi Škodou a zvučným štítkem nejspíš nekončí. Šušká se, že stejné označení dostane také liftback chystaný pro indický trh.

Indická Škoda Slavia je ve fázi intenzivních příprav, což ostatně dokládá několik špionážních úlovků, které v posledních dnech kolují internetem. Novinka má být sourozencem VW Virtus posazeným na platformě MQB A0 IN (stejný technický základ jako crossover Kushaq), namísto provedení sedan však vsadí na praktičtější liftback.

Dává to všechno smysl. Vedení indického zastoupení Škody se před časem nechalo slyšet, že Rapid se nedočká přímého nástupce, o nepřímém se ale nezmínilo. A právě tím by se měla stát Slavia – o něco větší a modernější.

Video se připravuje ...

Nejspíše půjde o produkt určený výhradně pro indický trh, neboť v Evropě je tento segment zastoupen Scalou a ruský Rapid se před časem dočkal nové generace, jejíž příď také nápadně připomíná Scalu.

Ale zpátky do Indie. Poprosili jsme našeho kolegu a dvorního grafika Honzu Lušovského, aby na základě špionážních fotografií vykreslil možnou podobu chystané novinky. Ten se pustil do práce a výsledek si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii. A rovnou jej porovnat s „naší“ Scalou. Klidně nám dejte vědět, kterému vozu byste na českém trhu dali přednost.

Honza na vůz „namontoval“ celou řadu designových prvků, které známe ze současných škodovek. Kola si virtuální tvorba propůjčila z nové Fabie, prutovou anténku nahrazuje modernější ploutev. Uvidíme, jak moc jsme se trefili do vkusu škodováckých designérů. Odpověď se dozvíme co nevidět, vůz se má představit ještě letos, prodej odstartuje počátkem roku 2022.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (59)

Doporučujeme

Avatar - Emel
23. 9. 2021 21:15
Re: Opat
Blik... to je tak, když se člověk soustředí na hit od Queenů a vůbec ho nenapadne jiný výraz pro nebe :-)
Avatar - Tielman
23. 9. 2021 17:59
Re: Opat
zkus pouzit lamanou anglictinu...
Avatar - Emel
23. 9. 2021 14:58
Re: Opat
Aha, tak to si vůbec nevzpomínám, že by mě někdo chtěl naverbovat do Kristovy armády :-)
Takže jsem zpátky u toho, že si vzpomenu na pár dávných bardů, které už jsem dlouho neviděl... a ten seznam je přece jen už docela dlouhý.
Avatar - Tielman
23. 9. 2021 13:36
Re: Opat
Gilgit by vůbec nestíhal, kdyby se tady dnes v diskusi porozhlédl... ten by si musel pomalu koupit celou skládku na místní "odpad a slinty"... to byl ještě milej člověk.
Hamunna... bez komentáře.. mám na HL
Avatar - Tielman
23. 9. 2021 13:29
Re: Opat
Napovím... svého času jsem byl hodně nebesky aktivní a chtěl jsem to pro úplně všechny... když máš tedy rád krom statistik i kvízy :)
Jestli ale víš, nech si to pro sebe :)