Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vlajkové SUV Mercedes-Benz EQS uniklo na veřejnost. Od sourozenců je k nerozeznání

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Internetem kolují uniklé snímky elektrického SUV Mercedes EQS. Výrazného odlišení od sourozeneckých modelů jsme se nedočkali.

Další a doposud největší člen elektrické rodiny Mercedesu se sice oficiálně odhalí až příští týden, už teď si ale můžeme po interiéru, který automobilka ukázala před pár dny, prohlédnout také vnější vzhled. Magazín Cochespias totiž publikoval uniklé fotografie, které vůz zachycují bez špetky maskování.

Nečekejte výrazné designové odlišení od ostatních elektrických mercedesů. Také tady hrají prim uhlazené tvary, inspirace modely EQC, EQA, ale také EQS je více než zřejmá. SUV EQS se stane bateriovou obdobou GLS, podle dřívějších informací má však být nepatrně kratší (5160 mm vs. 5219 mm). Na technické podrobnosti si ještě musíme počkat, hovoří se ale o lithium-iontové baterii s kapacitou 180 kWh a verzi EQS 580 s výkonem 385 kW a 855 newtonmetry, což je obdoba limuzíny EQS.

Shodné je podle uniklé fotografie také pracoviště řidiče, které se vyznačuje obrovským digitálním prostředím zvaným MBUX Hypersceen. To je složeno z 12,3“ digitálního přístrojového štítu, prostřední 17,7“ obrazovky spolujezdce a konečně 12,3“ displeje před řidičem. Další displeje mohou být dodány pro cestující ve druhé řadě sedadel, zatím ale není jasné, které vymoženosti se objeví v řadě třetí. Ano, elektrické EQS bude sedmimístné. Na podrobnější informace si ale musíme ještě pár dnů počkat.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (5)

Doporučujeme

12. 4. 2022 09:00
Re: Mejdlo na konci své životní dráhy
Horsie je, ze aj obycajne eqs je vo vsetkom horsie auto ako normalne s. Vnutri mensie, v zadu menej moznosti so sedadlami ako sko, nema to ani softclose, natacanie zadnej napravy nefunguje.. Atd. Uplne zbytocne auto a este k tomu skarede
12. 4. 2022 08:37
Re: Mejdlo na konci své životní dráhy
No nevím. Pokud vezmeš předpokládanou spotřebu cca 40 kWh, baterka 108 by začala svítit na rezervu po 200 km a to by asi majitele příliš neuspokojilo. Těch 180 (jako spekulaci píšou) i na elektrickychvozech.cz. Asi je potřeba počkat na oficiální premiéru 19.4.
12. 4. 2022 07:28
Re: Mejdlo na konci své životní dráhy
evidentne mas pravdu. Rivian s 135kwh vazi “suchej” pres 3,1t. Celkova skoro 4.
12. 4. 2022 00:37
Re: Mejdlo na konci své životní dráhy
Těch 180 kWh je evidentně překlep. Jednak by už to váhou byl asi náklaďák a jednak nevím, kam by tak velkou baterku dali. :-)
Správně je 108 kWh.
11. 4. 2022 19:50
Mejdlo na konci své životní dráhy
Já tyhle ocumlaný mercedesy prostě nějak nemůžu. Nelíbí se mi to. Interiér určitě paráda, 180 baterie taky zní dobře, ale ten jejich designový jazyk mě vůbec neoslovuje. A týká se to bohužel i spalováků. Když kolem jede esko, tak si v davu vůbec nevšimnu, a když přece všimnu (zezadu), tak mi to přijde jako nějaká větší Korea. Za mě teda bohužel...