Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vojenská policie si přebrala Land Rover Discovery. Nechybí jim speciální úpravy

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Velitelství ochranné služby vojenské policie obdrželo 16 nových vozů Land Rover Discovery, které si pro své potřeby nechalo i náležitě upravit.

V rámci průběžné modernizace vozového parku Armády České republiky došlo i na obměnu vozů ochranné služby Vojenské policie, která má své specifické požadavky. Na jejich základě byla následně vypsána veřejná zakázka, ve které zvítězila společnost Dajbych s vozy Land Rover Discovery.

Dodávka celkem 16 vozů pro Velitelství ochranné služby Vojenské policie byla rozdělena do dvou etap. V první Vojenská policie obdržela 6 vozů v hodnotě 9,7 milionů, v druhé pak 10 vozů v hodnotě 16,9 milionů. Celková zakázka, tedy vozy včetně příslušenství, tak činila 26.6 milionu korun.

Konkrétně se jedná o vozy Land Rover Discovery S 2,0 Si4, tedy základní výbavový stupeň s dvoulitrovým zážehovým čtyřválcem o maximálním výkonu 221 kW (300 k) s maximálním točivým momentem 400 Nm. Všechny vozy jsou standardně vybaveny automatickou převodovkou a samozřejmostí je i pohon všech kol.

Všechny vozy jsou také vybaveny skrytým výstražným a rozhlasovým zařízením, což ostatně můžeme vidět i na a fotografiích. Některé vozy byly navíc doplněny o offroadové doplňky v podobě navijáku Warn a sady vyprošťovacího vybavení od společnosti ARB. Ostatní výbava by měla být podle vyjádření tiskové mluvčí Vojenské policie standardní.

Vozidla budou využívána k plnění služebních úkolů ochranné služby v České republice i v zahraničí, nejsou však určena pro nasazení v zahraničních operacích.

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - pradeda777
21. 5. 2020 07:42
Re: To se to utrácí...
S těmi darmožrouty můžou jezdit octávky. I taxíkem by to vyšlo levněji. Anebo můžou chodit pěšky, je to zdravé.... :-[]
20. 5. 2020 20:56
Re: To se to utrácí...
Rozpocet CR je kolem 1.6Bil CZK, rozpocet armady ma byt 2% aby to vyhovovalo nasemu zavazku vuci NATO (co je spolu s EU naprosto zasadni spolecenstvi pro pidinedulezitou zemi jako CR), takze bych 50mld (netusim na kolik let zivotnosti jsou planovany) povazoval za total drobny.

Takze bych Armade tyhle LandRovery zcela pral - precejen cas GAZ a UAZ uz je nastesti v pytli.
Avatar - wakantanka
20. 5. 2020 20:15
Re: Re: To se to utrácí...
HM, žeby preto, lebo tie súčasné BVP pamätajú ešte Chruščova? Žeby preto, lebo členstvo v NATO má aj nejaké záväzky? Pohni najprv rozumom.
Avatar - Blue Sun
20. 5. 2020 18:48
Re: To se to utrácí...
Někdy si nastuduj, proč ta BVP musíme mít a do kdy. A nebo taky jak se poskytuje armádní pomoc za nouzového stavu a kdo o tom rozhoduje. Ať tu nejsi za vola.
Avatar - Blue Sun
20. 5. 2020 18:47
Re: To se to utrácí...
Auta ochranné služby jezdí s ústavními a politickými činiteli. Mají životnost tak pět let, pak jsou to olítané vraky.