Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen by mohl prodávat dodávky Crafter a Caddy i v USA

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
Dr. Hans-Jakob Neusser, šéf vývoje Volkswagenu, nastínil budoucnost značky. Možné tak je, že příští generace dodávek Crafter a Caddy se objeví i v USA.

V rozhovoru pro Automobile News se generální ředitel amerického Volkswagenu Michael Horn nechal slyšet, že největší německá automobilka plánuje prodávat příští generaci užitkových modelů Crafter a Caddy i v USA. Jedná se o poměrně očekávatelný krok, konkurence tam totiž své modely podobných velikostí již dováží. U Fordu se jedná o modely Transit Connect a Transit, kupříkladu Fiat má však na severoamerickém trhu rovněž své zástupce v podobě Ramu Promaster City a Ramu Promaster, což jsou jen přebrandované vozy Dobló a Ducato.

Poté Dr. Hans-Jakob Neusser, šéf vývoje Volkswagenu, začalo hovořit o možné výrobě Volkswagenu Golf R400. Německý koncern je nyní údajně v bodě, kdy musí říci, zda ultimativní sportovní model s výkonem okolo 400 koní vznikne, či ne. Prý je ale vše na dobré cestě. Model Caddy pak v příští generaci dostane upravenou platformu MQB. V roce 2017 by se navíc mohl objevit střední crossover vyráběný v USA a určen primárně pro tamní trh. S velkou pravděpodobností pak z nabídky zmizí kabriolet Eos.

Ondřej Chamilla
Diskuze (3)
22. 1. 2015 11:54
Re: VW :-)
Tak já to napíšu ještě jinak.
Vzhledem k tomu, že nemám důvod VW přát nějaký extra úspěch (ale zase jim nepřeji nic zlého), není důvod je od tohoto záměru jakkoliv zrazovat.
Pokud to tak chtějí, nechť do toho jdou.
Dneska mají nějakou ztrátu, při prodeji dodávek budou mít ztrátu jinou. A já se nebojím říct a napsat, že větší. >:-[]

Takže... kdo chce kam, pomozme mu tam, vesele do toho. Vdyť když to přece zvládá ten Fiat s přelepenými znáčky >:D , tak to přece božský VW zvládne taky, zvlášť když má neomezené fin. možnosti (tak jak se tady často prezentuje).

Viel gluck.
21. 1. 2015 21:28
VW :-)
no, vzhledem k tomu že ani osobákům od VW se v USA moc (resp. vůbec) nedaří, tak nevim nevim jak by se chytly nějaké dodávky.... Amík si to 100x raději koupí od Fordu nebo teď nově od Dodge.... A mimochodem, ty užitkové Fiaty předělané na Dodge (Promaster a Promaster City) nemají jen přelepený znáček, těch změn je podstatně víc.... Ale proč to tady řešit, když je autor článku co je za to placený líný zjistit si elementární fakta....
21. 1. 2015 19:13
To by mohl
To by skutecne mohl, kdyby se jim chtelo - odpoved na nadpis :-!