Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Cross Caddy v osobním i užitkovém provedení

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Volkswagen Cross Caddy se sice na loňském IAA v Hannoveru představil v čistě osobním provedení, ale nyní vstupuje na trh i v dodávkové verzi pro převoz nákladu.

Divize Volkswagen Užitkové vozy odhalila Cross Caddy začátkem loňského podzimu jako stylovou verzi osobního Caddy a nyní ji při uvedení na trh představuje i v čistě užitkovém provedení. Nový Cross Cady následuje po dříve představených modelech CrossPolo, CrossGolf a CrossTouran. To „obrněný Passat“ je nabízen s přídomkem Alltrack.

Volkswagen Cross Caddy vychází z modelu Caddy s krátkým rozvorem, dlouhým 2.681 mm. Od něj se toto provedení, stejně jako ostatní modely s označením Cross, odlišuje plastovými nástavci nárazníků, blatníků a prahů. Terénní charakter mají podtrhovat stříbrně zbarvené ochranné panely spodní části vozu vpředu a vzadu.

Další vizuální odlišnosti od běžných Caddy mají představovat střešní ližiny, tmavě tónovaná skla bočních zadních oken a zadního okna, ztmavená krycí skla zadních svítilen a 17palcová kola Canyon obutá do pneumatik s rozměry 205/50.

Paleta barev pro Cross Caddy se z původně oznámených osmi odstínů rozšířila na v současnosti uváděných čtrnáct. Volkswagen ovšem i nadále v souvislosti s tímto stylovým modelem vyzdvihuje zelený lak pojmenovaný Viper, který je známý z modelu Scirocco.

V interiéru jsou standardem přední sedadla ve dvoubarevném provedení, výškově i podélně stavitelná loketní opěrka vpředu, kožený věnec volantu, hlavice řadicí páky a madlo ruční brzdy s šedým prošíváním. Barva dveřních panelů pak odkazuje na odstín karoserie.

Nabídka motorů zahrnuje zážehové i vznětové motory, které disponují výkonem 63 kW až 125 kW. K dispozici jsou také verze EcoFuel a BiFuel. Za příplatek bude k vybraným jednotkám dodávána dvouspojková převodovka DSG nebo pohon všech kol.

Zájemci o Cross Caddy mohou volit mezi pětimístnou a sedmimístnou variantou nebo čistě užitkovou verzí s dvojicí předních sedadel a prostorem pro náklad. V případě osobního provedení s motorem 1,2 TSI s výkonem 63 kW začínají ceny na německém trhu na částce 22.360,10 eur (zhruba 575.000 Kč) a u dodávkové verze začínají ceny na částce 18.796,05 eur (okolo 485.000 Kč). První vozy mají být svým majitelům dodány na jaře letošního roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
15. 3. 2013 23:47
ostřikovače
grafik ve VW při dokreslování bixenonů zapomněl na ostřikovače...a to svtlo co je na fotce dál je vždy pěkně odfláknutý...