Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai/Kia končí. Evropský fotbal má nového partnera

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
Od roku 2018 bude Volkswagen novým partnerem unie evropských fotbalových asociací UEFA. Společnost bude kopanou doprovázet i na šampionátu EURO v roce 2020.

Mistrovství Evropy se bude u příležitosti 60. výročí turnaje konat poprvé ve 13 zemích. Německá automobilka se stává partnerem fotbalové asociace UEFA na čtyři následující roky a v této pozici střídá koncern Hyundai/Kia. Značka ve spolupráci s nejoblíbenějším sportem světa vidí příležitost komunikovat zákazníkům uvedení modelové řady elektromobilů I.D., jež bude od roku 2020 součástí portfolia VW.

„Žádný sport nespojuje tolik lidí jako fotbal. Mistrovství Evropy 2020, které se bude hrát napříč celým kontinentem, je navíc fantastickým projektem. Naší mobilitou a kreativitou chceme přispět k výstavbě mostů mezi všemi zeměmi a fanoušky fotbalu,“ uvádí k nové spolupráci Dr. Herbert Diess, předseda představenstva značky Volkswagen.

Německá automobilka je pro evropské trhy nesmírně důležitá, vždyť v uplynulém roce bylo na našem kontinentu předáno 1,7 milionů jejích osobních aut. Ve všech 55 členských státech UEFA jsou vozy značky nabízeny, navíc Volkswagen provozuje 21 výrobních závodů se 150 000 zaměstnanci, a to v celkem sedmi zemích.

„Jsme hrdí, že máme na své straně tak velkou evropskou značku s tak upřímnou vášní pro fotbal,“ říká Guy-Laurent Epstein, marketingový ředitel UEFA. „EURO 2020 bude klást nejvyšší požadavky na mobilitu. Tento turnaj je postaven na velkolepém nápadu a inovativním konceptu. Na této napínavé cestě máme velkou radost z podpory značky Volkswagen.“

Pro fotbal je VW dobře známou značkou. Ve vozech německého výrobce se již vozí fotbalové svazy Francie a Švýcarska, přičemž od roku 2019 se k nim připojí také Německo.

Komunikační platforma rodiny I.D.

Volkswagen uvádí, že partnerství s evropským fotbalem pomůže koncernu s propagací nových elektromobilů I.D., které mají být součástí nabídky od roku 2020. Ve stejném roce, kdy prestižní šampionát odstartuje. „Sponzorováním turnajů pro národní týmy se vydáváme u příležitosti zahájení prodeje modelu I.D. novou cestou,“ říká Jürgen Stackmann, člen představenstva značky VW.

„K uvedení nové generace inovativních elektromobilů využije naše značka poprvé komunikační platformu, která přesahuje hranice zemí a vyvolává pozitivní zájem nejen v celé Evropě, ale i v zámoří. Naše radostná očekávání jsou obrovská!“ dodává Stackmann.

Není to ale jen o šampionátu EURO 2020. Volkswagen bude partnerem i dalších fotbalových soutěží nejvyšší úrovně, včetně mistrovství Evropy ve fotbale žen, juniorského mistrovství Evropy U21 či nově vytvořené Ligy národů UEFA, která odstartuje v roce 2019. Automobilka zároveň smí využívat různá práva ke kvalifikačním zápasům na EURO. VW je tak nyní titulován jako „oficiální partner pro mobilitu na turnajích UEFA pro národní týmy“, přičemž do období trvání smlouvy spadá přes 500 fotbalových utkání.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
Avatar - WinNatural
11. 8. 2017 17:50
Re: Das Fusball
Němcům zase moc nejde lhaní, ale xindlwagen to ještě poladí ...
Avatar - wakantanka
10. 8. 2017 21:41
Re: Logický krok
Zaujímavé je, že Kia sa z pozície generálneho partnera SFZ stiahla už minulý rok a nahradili ju 3A >:D Nebudú tie odsuny súvisieť aj s nižšími výnosmi koncernu?
10. 8. 2017 15:46
Re: Logický krok
Podle všech možných testů se obavám, že bylo potřeba někoho exemplárně potrestat a najít někoho, kdo to je schopen zaplatit ;-)

Take it easy.
10. 8. 2017 15:20
Logický krok
H/K si masivním zviditelněním dokázal posunout startovací ceny svých modelů na nebo i nad úrovní spousty evropských výrobců. Tato sázka se jim vyplatila a evidentně není potřeba dále tlačit na pilu.
Naopak VW potřebuje rozmělnit medializované průšvihy a podpora fotbalu jim v této snahu může pomoc.
Avatar - Brumbal
10. 8. 2017 15:06
Das Fusball
Proc ne, korejcum fotbal nikdy moc nesel >:D