Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf VIII bude širší a s hodně odlišným designem

Michal Fokt
Diskuze (24)
Před pár dny to vypadalo, že současná generace Golfu bude sloužit dlouhých sedm let, nejnovější informace však tyto zvěsti vyvracejí.

Letní automobilová okurkovka každoročně přináší soustu "překvapení" a ta letošní není výjimkou. Minulý týden jsem vám zprostředkoval "zaručenou" informaci Autocaru, že nový Golf přijede za pět let, ovšem nikoli od data zahájení prodeje, ale od současnosti, tedy až v roce 2019. Jakkoli to vypadalo podezřele, zdůvodnění britského časopisu, vysvětlující to přípravou opravdu extrémně úsporného modelu, smysl dávalo.

Teď ovšem, určitě nikoli náhodou, ale spíše v reakci na zprávu britských bajkařů, německá média houfně "zklidňují" situaci zprávou, že Golf VII bude mít opět klasický pětiletý životní cyklus. Takže nic nového? Ne tak docela, v čem se s Autocarem shodují, jsou informace o tom, že Golf VIII bude mít "výrazně odlišný" design s novým vzhledem světlometů i zadních svítilen, což napovídá tomu, že se u VW bude opravdu pracovat na zlepšení aerodynamiky.

Golf VIII má být také širší, než ten současný, přitom přibližně o 50 kg lehčí a s úspornými motory, tříválce z Pola nevyjímaje. Kabina by měla dostat head-up displej, velkou dotykovou obrazovku palubního infotainmentu a systémy automatického parkování a brzdění, použité u nového Passatu. Počítejte také s elektrickými turbodmychadaly, setrvačníkovým systémem, pohánějícím u předokolky zadní kola a "coasting" funkcí rozpojování automatické převodovky pro jízdu setrvačností.

Michal Fokt
Diskuze (24)
28. 8. 2014 12:32
Re: Golf VIII
Dizajn sa asi veľmi nezmení, pozmenia sa len predné a zadné svetlá, C-stĺpik bude o 2°viac sklonený a o 3 mm hrubší, auto bude o 10 mm širšie a o 3 mm nižšie...
;-)
28. 8. 2014 12:27
Re: ČO BOLO, BOLO A UŽ NENÍ .... ZVĚSTI
Vyzerá to jak reklama šmejdov na nový "zaručene kvalitný" tovar...
28. 8. 2014 12:25
Re: ČO BOLO, BOLO A UŽ NENÍ .... ZVĚSTI
Kašli na to, pribrzdených mozgov sa všade nájde dosť, aj tu.
28. 8. 2014 12:22
Re: ČO BOLO, BOLO A UŽ NENÍ .... ZVĚSTI
Ty si teda trubiroh, takú capinu napísať. Na čo máš hlavu, keď ju nepoužívaš?
Si rovnako dlho na svete ako tvoji vrstovníci, ale takto asi trepeš iba ty - prečo asi?

Spočítaj si, koľko za to zhruba storočie vyvinuli a vyrobili rôzne značky áut so spaľovacím motorom, a koľko s elektrickým. A bude ti jasné, prečo sú elektromobily voči klasike pozadu. Ale možno ti to nebude jasné ani tak. Tiež vyzeráš byť pozadu.
28. 8. 2014 12:19
Re: ČO BOLO, BOLO A UŽ NENÍ .... ZVĚSTI
;-\