Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen I.D. Buzz v sériové výrobě od roku 2022

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Volkswagen potvrdil, že se koncept I.D. Buzz promění v sériový model, který v roce 2022 zamíří do výroby i prodej a naváže na čistě elektrický hatchback. Ten vzejde z loňského konceptu I.D.

Německý koncern Volkswagen učinil na letošní srpnové přehlídce automobilové elegance Pebble Beach Concours d'Elegance v Kalifornii oznámení, že I.D. Buzz se stane jeho druhým sériovým zástupcem elektromobilů I.D. Tím prvním má být hatchback, který má vycházet z konceptu, jehož premiéra se odehrála na loňském autosalonu v Paříži.

Volkswagen I.D. Buzz měl výstavní premiéru na letošním lednovém autosalonu v Detroitu a již tehdy se objevily spekulace o jeho možné proměně v sériový model. V červnu pak při představení nové generace modelu Polo uvedl Herbert Diess, šéf Volkswagenu, že podobný mikrobus zamíří do sériové výroby.

Video se připravuje ...

Nyní se tedy kalifornská přehlídka automobilové elegance stala ideálním místem pro potvrzení jeho slov a upřesnění, kdy se mohou zákazníci na takový model těšit v showroomech prodejců značky Volkswagen.

Volkswagen I.D. Buzz má tedy v sériovém provedení do výroby i prodeje zamířit v roce 2022 a k dispozici má být ve dvou základních verzích. První z nich bude podobně jako letošní koncept prostorným osobním vozem s variabilním interiérem, zatímco ta druhá má představovat lehký dodávkový automobil.

Základem mikrobusu bude nová platforma MEB, na níž stojí již letošní koncept, ale není jisté zda i sériové provedení dostane pohonný systém s dvojicí elektromotorů, disponující výkonem 275 kW a akumulátory o kapacitě až 111 kWh, umožňujícími podle cyklu NEDC dojezd až 600 km na jedno nabití.

Elektřinou poháněný mikrobus má být podle současných informací navíc druhým elektromobilem I.D. a v nabídce značky doplňovat minimálně o rok starší hatchback. Ten má vycházet z loňského konceptu I.D.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)