Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen: Najít nového předsedu rady bude nějaký čas trvat

redakce AUTO.CZ
Diskuze (20)
Volkswagen stále nemá náhradu za Ferdinanda Piëcha. Jeho místo hned tak obsazeno nebude.

Dozorčí radě automobilového koncernu Volkswagen chvíli potrvá, než najde nástupce za svého dosavadního předsedu Ferdinanda Piëcha. Prohlásil to Berthold Huber, který Piëcha po jeho nečekané dubnové rezignaci v čele rady přechodně nahradil.

„Dozorčí rada se bude následnictvím po Piëchovi zabývat s potřebnou pílí a rozvahou," sdělil Huber na výroční valné hromadě koncernu v Hannoveru. „Nějakou dobu to ale potrvá," uvedl.

Vedení Volkswagenu se tento měsíc ocitlo v krizi, když předseda dozorčí rady Piëch v rozhovoru s médii naznačil ztrátu důvěry v generálního ředitele Volkswagenu Martina Winterkorna. Mocenský boj, který sám vyprovokoval, ale Piëch prohrál poslední dubnovou sobotu, když s okamžitou platností odstoupil z funkce. Spolu s ním z rady odešla také jeho manželka Ursula.

Příčinu k veřejnému výpadu proti Winterkornovi poskytly Piëchovi slabé výsledky značky Volkswagen ve Spojených státech a Latinské Americe, které by mohly ohrozit střednědobé plány skupiny. Winterkorn, který ostře sledovaný mocenský střet v čele největší evropské automobilky ustál, prohlásil, že skupina se bude zabývat slabými místy, na která si Piëch během svého výpadu stěžoval.

„Je dobré, že jsme se vrátili do klidných vod a že máme jasno v našem příštím směřování," sdělil Winterkorn na valné hromadě. Skupina podle něj v současnosti nemá před sebou žádné plány na fúze nebo akvizice. Se svými dvanácti značkami vozidel je prý "ve správné pozici".

redakce AUTO.CZ
Diskuze (20)
7. 5. 2015 17:12
Re: Piech
On má sice omezenou zásobu urážek,ale jistě by přitáh nějakou novinku. ;-)
7. 5. 2015 17:10
Re: Piech
Tá plackofacka je trefná >:D
7. 5. 2015 17:10
Re: Piech
Tak asi to nějak bude :yes:
Avatar - praděda7
7. 5. 2015 11:22
Re: Piech
Já bych to spíš viděl tak, že tak jak i ten nejlepší chirurg zestárne a předá žezlo mladším doktorům, tak i Piech, který byl svého času vynikající manažér, předává opratě nové generaci manažérů. Ano, byl tam trochu tlak, ale konec dobrý, všechno dobré. Přejme VW all the best!
Re: Piech
Nebudu tady psát celý jeho Lebenslauf >:D , a popiš mi kukuřičné plácání? Já znám akorát tak kukuřičnou placku, s kterou by ti mnozí dali rádi facku.