Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Transporter T6 se ukazuje na oficiální skice

Ondřej Chamilla
Diskuze (13)
Další z nových prostorných i užitkových vozidel Volkswagenu, model T6, se představí již zanedlouho. Nyní automobilka zveřejnila první oficiální skicu vozu.

Jedna z legend Volkswagenu, velkoprostorový užitkový model Transporter, se vyrábí již od roku 1950, přičemž druhá generace byla ještě nedávno jako nová v prodeji v Brazílii. My však nyní čekáme na v pořadí již šestou reinkarnaci vozu, který se kromě užitkové varianty Transporter prodává také jako osobní Caravelle, luxusnější Multivan a obytná California.

Pro českého zákazníka je Volkswagen T6 zajímavý ještě tím, že na jeho základech má vzniknout vůz Škoda podobného užitkového ražení. Nyní se tedy můžeme podívat na první oficiální skicu osobní dodávky T6 a jak je u současného Volkswagenu zvykem, půjde pravděpodobněji o vyladění dosavadního vzhledu pofaceliftové generace T5, než o designovou revoluci. Ostatně i rozměrově by měl být vůz téměř totožný. Kompletně nový automobil máme očekávat za pět let s generací T7.

Výrazné změny můžeme u T6 však čekat v interiéru, kde má přibýt osmipalcová obrazovka informačního systému, zvenku se pak hovoří o plně diodových světlometech. Pod kapotou budou s největší pravděpodobností čtyřválcové motory o objemu dvou litrů, dost možná včetně naftové varianty Bi-TDi vyladěné na výkon 176 kW jako v Passatu. Statická prezentace vozu pak proběhne 15. dubna tohoto roku. Možný vzhled Volkswagenu T6 již dříve naznačil koncept Tristar.

Ondřej Chamilla
Diskuze (13)
21. 3. 2015 20:19
Velké zklamání
Už Caddy mě hodně zklamal - po 12 letech by někdo tu novou generaci čekal, o to smutnější je, že na těch to základech bude Roomster ( to už první generaci mohli udělat od Caddyho rovnou a dost by ušetřili).

T5 je tu také 12 let a to je dle mě i na dodávku dost. Navíc největší konkurent má od loňska zcela novou generaci a Ford Tourneo Custom se také hodně povedl a nutno po osobní zkušenosti říct, že aktualní T5 Caravelle mi proti tomu Fordu nemá co nabídnout a to ani cenově.

I ta Hyundai má svou H1 novější a to z roku 2008 a navíc se do dvou let očekává nová generace, takže zatím co všichni budou mít relativně konstrukčně nová auta, tak nám VW bude ještě v roce 2020/2021 prodávat auto z roku 2003. BRAVO VW!!!
20. 3. 2015 18:33
Re: Kolesa
To byla narážka na Multivany od jedné německé firmy, která jim dozadu pod podlahu strkala motory od Porsche. Nebáli se tam strčit ani ústrojí z GT2. >:-[]
Avatar - Bubáq
19. 3. 2015 19:18
Re: Kolesa
:yes: :yes: :yes:
Výstižné!
Avatar - pumpkin
19. 3. 2015 18:30
Caddy 4 a T6
V Ženeve som skúmal čo všetko má iné "nový" Caddy, tak si ma všimol chalan od VW a pýtal sa či mám nejaké otázky. Vôbec nevedel, že by nový Roomster mal vychádzať práve z Caddyho a tvrdil mi, že vystavený Caddy je úplne nová generácia, že jedine dĺžka ostala rovnaká ale inak všetko po novom...uhm, okej, poďakoval som sa išiel ďalej.

Rovnako to bude aj s T6-kou resp. T5,5-kou. Asi im to bohato stačí, tak prečo nie. Ešte taká blbosť mi napadla, bolo by zaujímavé keby niekto prišiel s twindoorom v tejto kategórii. Niečo ako vidno na skici - buď výklopné piate dvere alebo možnosť ich krídlovo otvoriť. Ok, asi to moc zmysel nemá, no bolo by to zaujímavé. >:D
19. 3. 2015 18:18
Re: mno
Protože je to nudné a zachvíli toho prostě máte plné zuby.
Proč měnit fungující - tak nějak začíná stagnace a po stagnaci, jestli to nějaký rozumný člověk neotočí, pak úpadek.