Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Eos zůstane bez přímého nástupce

Diskuze (18)
Kupé-kabriolet to má u Volkswagenu spočítané. V kurzu budou (opět) plátěné střechy.

Autosalon v Los Angeles je místem světové premiéry Volkswagen Beetle Cabrio. Po Golfu Cabriolet se jedná už o druhý současný Volkswagen s plátěnou střechou a německá automobilka má v nabídce ještě jeden otevřený vůz – kupé-kabriolet Eos.

Na jeho adresu pronesl Klasu Bischoff, šéfdesignér značky, důležitou poznámku: „Eos zůstane bez nástupce, až ukončíme prodej současné generace. Obliba plechových skládacích střech dnes klesá, a abych byl upřímný, vůbec mi to nevadí.“

Stylisté pod jeho vedením ale pracují na návrzích jiného modelu – velkého čtyřmístného kabrioletu s plátěnou střechou. Podle Bischoffa by takový vůz do portfolia Volkswagenu skvěle zapadal, problémem je pouze zaplněná kapacita koncernových továren.

Eos se vyrábí v Portugalsku, společně s modely Scirocco, Sharan a SEATem Alhambra. Kupé-kabriolet kombinuje techniku Passatu a Golfu, má svébytný design a motory o objemu 1,4 až 2,0 litru. Vyrábí se od roku 2007, loni prošel výrazným faceliftem.

Diskuze (18)
30. 11. 2012 20:20
Re: Škoda
A já zase jenom, že Volvo a spol. jsou jiná třída a psal jsme o mainstreamu, jetsli chápeš ten rozdíl......mainstream doplácí na krizi právě "odchodem" podobných modelů, premie si je udrží. To snad pochopí každý, navíc porovnávat Eos s BMW, Volvem, Mercedesem či lexusem je zcela mimo mísu.

Psal jsme jasně o přímých konkurentech (jsou vyjmenovány v závorce...), takže zase typická hádavost a snaha o konfontaci za každou cenu při ignoraci a hlavně schopnosti pochopit, co chtěl dotyčný sdělit.

No, tvůj boj, tvůj problém........
30. 11. 2012 18:53
Re: Škoda
já jenom, že pán tvrdil, že se už (skoro) žádné cc nedělají...
30. 11. 2012 18:39
Re: Škoda
S BMW a Volvem souhlasím, asi nejhezčí CC na trhu. Ale jsou o třídu výš (no dobře, to je trochu diskutabilní, Eos není zrovna Golf s pevnou střechou, ale není to ani otevřený Passat) a za trošku jiné peníze. No a 308 je v mých očích bachratá. Podle mne je u kompaktních čtyřmístných aut lepší volbou plátno.
30. 11. 2012 18:34
Re: Škoda
Mají 308cc, Volvo má (alespoň designově) úžasnou C70. BMW bude mít čtyřkové kabrio s plechem. Pak je tu samozřejmě Lexus IS. EOS je z těch jmenovaných podle mého nejošklivější.
30. 11. 2012 11:07
Re: :-(((
Ked sa kazda znacka predava najlepsie na domacom trhu, tak je jasne, ze juzanske znacky budu mat vacsi odbyt kabrii nez severske.