Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW opět poodhaluje nový Arteon, všimli jste si upravených světel?

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Omlazený Arteon má sice těsně před premiérou, přesto automobilka zveřejnila krátké video, které poodhaluje kousky inovovaného designu.

Oficiální premiéra faceliftovaného Volkswagenu Arteon je naplánována již na tuto středu, tedy 24. června. A i když podobu inovovaného liftbacku i zcela nového shooting brake už prozradily uniklé snímky z Číny, automobilka nepřestává se svou tradiční taktikou postupného zveřejňování drobných ukázek. Stále má totiž čím překvapit.

Arteon se totiž na čínském trhu prodává pod označením CC a jeho praktičtější verzi shooting brake zdobí oplastování ve stylu dobrodružnějšího Passatu Alltrack. V Evropě by se ovšem Arteon mohl pokusit zaujmout spíše čistou elegancí bez zbytečných plastů, které nejsou vidět ani na krátké ukázce.

Místo toho můžeme vidět upravenou grafiku světel, respektive denního svícení. Stejně jako na prvních skicách, i na videu můžeme vidět nový LED pásek, který sahá až do masky chladiče. Je tedy celkem pravděpodobné, že povede až k logu automobilky, kterým se oba světlomety opticky propojí.

Video se připravuje ...

Krátký pohled na záď pak ukazuje diodová světla s označením IQ.Light, která by mohla nabídnout nové funkce a především inovovaný světelný podpis.

Z krátkého videa toho bohužel víc nevykoukáme, podle dostupných informací by ovšem designové změny neměly být nijak zásadní (pokud nepočítáme nové karosářské provedení shooting brake). Větších novinek bychom se měli dočkat především v interiéru a pod kapotou.

Stejně jako většina nových koncernových modelů, i Arteon by měl dostat nový infotainment systém MIB3, který nabídne bohaté možnosti konektivity a stálé on-line připojení. Po vzoru inovovaného Passatu pak očekáváme i vylepšený systém Travel Assist, který nabízí sofistikované bezpečnostní funkce a částečně-autonomní řízení.

Milovníci dynamičtější jízdy již vyhlížejí dlouho očekávaný model s označením R, jehož výkon by se měl podle zahraničních spekulací pohybovat lehce nad úrovní 300 koní. Zda půjde o přeplňovaný čtyřválec, nebo se dočkáme spekulované motorizace V6, ale zatím není zřejmé.

Kromě výkonného eRka by měl ovšem dorazit i plug-in hybrid. O jeho technice nic nevíme, všeobecně se ale očekává, že bude odvozena od plug-in hybridního Passatu GTE. Ten nabízí systémový výkon 160 kW (218k), točivý moment 400 N.m a elektrický dojezd až 52 kilometrů.

Na bližší informace si však budeme muset počkat až do zítřejšího dopoledne, kdy Volkswagen konečně odhalí finální vzhled evropských modelů i jejich parametry. Nabízí se ale otázka, zda odhalí všechny motorizace najednou, nebo je bude postupně dávkovat.

Ondřej Mára
Diskuze (11)

Doporučujeme

24. 6. 2020 09:56
Re: btw
Na Slovenku mali dealeri VW kartelovú dohodu, takže v ČR možno tiež a vie prečo to hovorí :-)
Avatar - Alf1k
23. 6. 2020 23:50
Re: btw
Samozřejmě, že jsem tam nebyl jinak BYCH to napsal, ale nečekal jsem, že kvůli tomu budeš mít BYzáchvat ;-)
S koncernem jsem/jsme skončil/li co se týče mainstreamu, ale evidentně máš pod palcem všechny dealery v ČR (už aspoň tuším kde mohlo vzniklo “ó velký” asi jsi tam pro všechny modla a jestli s tebou takhle začínají jednání i lidi z předsednictva tak ti gratuluju zvíře) a můžeš za dealery mluvit, tak to je jenom dobře, přece jen ta debata má nějakej smysl.

Jestli se pletu a nerozhoduje o těch Arťasech (cenách) dealer tak mě klidně oprav, aspoň si z toho ti co si to po nás přečtou něco odnesou. :D
Avatar - Alf1k
23. 6. 2020 20:53
Re: btw
Úplně jsem viděl jak si koušeš nehty až si budeš moct líznout a čekáš co velkému Chvostkovi odepíšu ty schizofreniku :D
Sad story.
Avatar - Alf1k
23. 6. 2020 20:43
Re: btw
Tvoji BY bublinu občas dokážu pochopit, ale jinak je mi u p.r.d.e.l.e.
Až nebudeš mít slabou chvilku a bude to něco k tématu DÁM klidně řeč. Nejdřív pomalu z hluboka dýchej a pak se začni soustředit. Tohle je mizerný.
Avatar - Alf1k
23. 6. 2020 16:58
btw
Jen tak ze zvědavosti jsem se mrknul na skladovky aktuálního a začíná to tam nějak na 850,- tis.
Jsou to myslím zvýhodněný ceny, ale nebál bych se říct si alespoň o kilo ještě dolů.
Nemuselo by to pro někoho bejt špatný za kus auta.