Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW přiznal, že elektromobily původně dělal proti své vůli

Stanislav Kolman
Diskuze (17)

Automobilka VW se pasovala do role průkopníka elektrifikace. To ale nutně neznamená, že se do bateriových vozů pouštěla s nadšením.

Již pár let se v souvislosti s Volkswagenem hovoří hlavně o elektromobilech. Začalo to nespočtem konceptů rodiny ID. a pokračovalo prvním moderním elektromobilem ID.3, jakousi elektrickou obdobou kompaktního hatchbacku Golf. Tím ale VW nekončí, co nevidět chystá crossover ID.4, návrat ikonického minibusu či malé modely ID.1 a ID.2. A všechny samozřejmě na elektřinu.

Plány automobilky pro příští roky nejsou vůbec skromné. Do roku 2029 chce na trh uvést 75 nových elektromobilů a 60 hybridů. Jak ale dnes naznačil lídr sportovní divize Volkswagen R Jost Capito, elektromobily nebyly tématem číslo jedna dobrovolně.

Capito přiznal, že do jejich stavby se Volkswagen před časem pustil hlavně kvůli snížení flotilových emisí a ne úplně z vlastní vůle. Řeč je o prvních elektrických pokusech moderní éry - Volkswagenech e-Golf a e-Up.

„Vždycky jsem si myslel, že elektromobily budou aktuální, až budu v důchodu. Jsem čistý petrolhead,“ uvedl v rozhovoru pro britský Autocar. Jedním dechem však dodává, že dnes už Volkswagen nestaví elektromobily proti své vůli, ale protože v nich našel smysl.

Muži zodpovědnému za ostřejší modely VW je už teď jasné, že ani tomuto segmentu se elektrifikace nevyhne. Naznačuje to ostatně už elektrický závodní speciál Volkswagen ID.R, jenž v průběhu loňského roku zaznamenal několik světových rekordů včetně toho na hoře Pikes Peak.

Stanislav Kolman
Diskuze (17)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
19. 3. 2020 13:33
Re: Neverim
Jo je to protimluv, pokud někdo zákon neušije na míru třeba i kriminální činnosti.
Avatar - Ada je zase tady
19. 3. 2020 08:48
Re: Není divu...
A jakou kapacitu má po 10-ti letech akumulátor ve tvém notebooku? :-!
Avatar - Ada je zase tady
19. 3. 2020 08:47
Re: Není divu...
Zajímavost:

...Zajímavým zjištěním byla také teplota vody v místě existence tohoto pozdně křídového živočicha. Ta vědcům vyšla na celých 40 °C v období léta a na víc než 30 °C v období zimy. Oceány tedy byly před 75 miliony let podstatně teplejší než dnes (průměrně 25 až 29°C).[4] To odpovídá celkové globální povrchové teplotě v té době, která byla v průměru asi o 2 až 4 °C vyšší než dnes.[5] ...

http://www.osel.cz/…mel-372-dnu.html
19. 3. 2020 08:46
Re: Není divu...
Můžeš mě dát zdroj toho že baterie v moderním elektromobilu bude za 10let nepoužitelná? Protože jak oficiální tak neoficiální statistiky říkají něco jiného.
19. 3. 2020 07:42
Re: Neverim
Je to logické. Bez zisku nemůže nikdo dlouhodobě fungovat a zaměstnávat lidi.