Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Santana pro čínský trh: Passat s geny Rapidu

Diskuze (17)
Volkswagen odhalil novou generaci svého čínského bestselleru. Kořeny modelu Santana sahají až do Mladé Boleslavi.

Sedan Volkswagen Santana je jedním z nejúspěšnějších a také nejdéle vyráběných aut v Číně. Dnes má tato značka na kontě už 4 miliony prodaných aut, ke kterým se dopracovala od roku 1985 (s velkou modernizací v letech 1995 a 2004). Brzy se klasický tříprostorový vůz vycházející z Passatu druhé generace dočká nástupce.

Tentokrát ale nejde o recyklaci starého modelu, naopak pro Čínu vznikl sedan zcela nový. Základ je společný se Škodou Rapid, která se u nás prodává od října. Asijský model Volkswagenu se ale liší (stejně jako připravovaný čínský Rapid) řešením zádě – místo pětidveřového liftbacku jde o klasicky sedan se zkráceným zadním sloupkem.

Dalšími rozdíly mezi VW a Škodou jsou přední světla a maska chladiče, zadní světla nebo tvar nárazníků. Vše bylo upraveno tak, aby Santana připomínala aktuální provedení modelu Passat. Změnil se i interiér, volkswagenovsky upravený design palubní desky doplnil přístrojový štít z hatchbacku Polo.

Nový VW Santana bude vznikat v automobilce Shanghai-Volkswagen, kde se bude vyrábět také Škoda Rapid. Německá automobilka připravuje ještě jeden stejný nebo hodně podobný model, a to VW Jetta vyráběný v druhé čínské továrně FAW-VW.

Nabídka specificky čínských sedanů od Volskwagenu dále čítá modely Lavida, Polo Jingqu, Santana Vista a Passat Xinlingyu. Naše Jetta se v Říši středu prodává jako VW Magotan, evropský Passat nese název VW Magotan.

Diskuze (17)
21. 4. 2013 11:13
Re: Tento model by sa uživil aj v Európe
Jo to by se ale musely škodovky dobře prodávat na největších evropských trzích, dobře je na tom jen v Německu, zatímco Británie, Francie, Itálie, Španělsko nic moc.
11. 3. 2013 12:22
Re: chyba v poslednej vete
Dobrý den,

v Číně se Jetta prodává pod názvem Sagitar a Passat pod názvem Magotan.

Passat LingYu vychází z předchozí varianty passatu (první Superb)...

PS: pro inspiraci se můžete podívat zde: [odkaz]
Avatar - pallas
1. 11. 2012 01:58
chyba v poslednej vete
" Naše Jetta se v Říši středu prodává jako VW Magotan, evropský Passat nese název VW Magotan."
1. 11. 2012 01:18
Re: Pane Vaverko, prosím o opravu chyby
Označení modelu může být/ může se stát značkou. Je to věc marketingu. Může to působit matoucím dojmem, hlavně pro člověka, který ten trh nezná a jen těžko může posoudit, jak je co vnímáno, jak se s čím pracuje. Mluvím obecně, nehájím konkrétní použití, protože o čínském trhu nemám ani páru.
BraVWo
Koncern VW prodává, rendlíci jen čumí :yes: Než rendlíka, tak raději nějaký Wang Dong >:-[]

PS: rád bych v EU viděl prodlouženou verzi Škody Yeti, která vznikla pro čínský trh