Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Touareg umí z nafťáku vydolovat skoro 500 koní. Stačí lehký zásah úpravce

Stanislav Kolman
Diskuze (22)

Nestačí-li vám standardní parametry čtyřlitrového osmiválce v Touaregu, nevadí. Tradiční úpravce ABT nabízí svižnější řešení.

Na jaře minulého roku jsme se poprvé svezli novou generací Volkswagenu Touareg. Tehdy paleta pohonných jednotek čítala pouze třílitrový šestiválec TDI s výkonem 210 kW a rozrůstat se začala až postupem času. Dnes už je podstatně pestřejší. Můžete sáhnout po slabším dieselovém šestiválci/170 kW, případně benzinovém třílitru TSI o síle 250 kW. Vrcholem nabídky je však čtyřlitrový osmiválec TDI vyladěný na výkon 310 kW a 900 newtonmetrů točivého momentu.

Může se ale stát, že ani takové parametry nebudou rozmlsaným zákazníkům stačit. To ale nutně neznamená, že se musí poohlédnout jinde. Ještě výkonnější řešení totiž umí nabídnout společnost ABT, dlouholetý úpravce nejen volkswagenů, ale i dalších koncernových vozů.

Prostou optimalizací softwaru dokáže zvýšit parametry motoru o 58 kW a 70 newtonmetrů. Výsledkem je tedy celková síla 368 kW (493 k) a točivý moment 970 newtonmetrů. Podrobnější dynamické parametry společnost ABT neprozrazuje. Připomeňme, že v tovární konfiguraci umí motor pojící se s osmistupňovým automatem a čtyřkolkou akceleraci na stovku za 4,9 sekundy. Pokračovat pak může na maximální rychlost 250 km/h.

Motorová úprava přitom není jediné vylepšení, které firma ABT nabízí. Ty další se týkají například podvozku, jenž umí snížit až o 38 milimetrů. A pokud se vám nelíbí standardně dodávaná kola, ABT má alternativu o maximálním rozměru dvaadvacet palců. Polepšit si může rovněž interiér, úpravce uvnitř nabízí alcantaru, kontrastní prošívání či vybrané prvky z uhlíkových vláken. Nechybí samozřejmě loga ABT, abyste nezapomněli, kdo že vám to vůz upravoval.

Stanislav Kolman
Diskuze (22)
Avatar - Hammunasakra
14. 12. 2019 10:40
Re: Drsný
No tak se VWždy když na něj přijde řeč chováš JAKO BYS byl :-)

KDO lže překrucuje a dělá ze sebe šaška = je jasný i z týhle diskuze ;-)

Nebo si muj zcela jasnej úvodní příspěvek = FAKT nepochopil? ;-\
Občas se = pokud to neni o koncernu kterej ti VWypíná mozek = i shodnem https://www.auto.cz/diskuse/72938/1?…

Fakt smutný = jak dospělý reagujou na to když jim vezmu hračku = napíšu fakta. Ať to že jejich představa o výhodný naftě je krutě dotovaná = nebo to že V8 v naftě nikdy nebyla zas taková pecka za jakou si jí VWymysleli

Platí prostě TO co k tématu napsal a na ČT24 s Koteckým před lety vysvětlil Vaculík. Což sem svym způsobem shrnul v tom úvodnim příspěvku = a za to dostal 2cifernou sbírku :no: černej humor mám rád ale číst a koukat na něj ne zažívat :D

Odpor k realitě je odpovídající nenávisti za to že se snažim uvádět věci na pravou míru = Jerry Gunmann je dobrej příklad = ten mi opravu jeho faux pas NIKDY NEodpustí :-)

Jo a vysvětli Karlovi toho analfabeta = tys napsal definici a on jí následujícím příspěvkem naplnil. Já s tim nemám NIC společnýho = krom toho že sem na to upozornil
Avatar - white label
13. 12. 2019 23:30
Re: Drsný
V8 TDI není MŮJ sen (opět zcela nepodloženě lžeš), přesto že je to mimořádně vhodná motorizace pro větší SUV jako je Touareg/Q7 apod, což je (shodou okolností) kategorie aut mimo můj osobní zájem.
Takže opět si úplně mimo mísu, tedy nic nového...
Marně se tu snažíš exhibovat a přitom ze sebe děláš šaška...
Avatar - Hammunasakra
13. 12. 2019 21:46
Re: Drsný
Myslíš pro TEBE to neni rozdíl? No to může bejt

Rozdíl je i v tom že já řikám FAKT = kterej jak ukázala praxe snad až většina lidí nevěděla + a furt s tim část lidí má problém. Áda řiká nějakej svuj vlhkej sen

A ten ANALFABET = to vůbec nechápu co PLÁCÁŠ = jak VYLHANÝ?

Prostě jen CITUJU co white napsal = a je to dohledatelný = s tim už nic nenaděláš. Takže OBRÁCENĚ = to popírání je TVUJ VYLHANEJ ŽBLEBT = fakt to poslední dobou, nejen ke mě, vulgaritou a uráženim PŘEHÁNÍŠ :-(
Avatar - _Karel_
13. 12. 2019 21:40
Re: Drsný
Mezi tebou s dotovanou naftou a Ádou s muzeálním benzínem je jediný rozdíl - Áda to píše daleko míň často. Seš nemocnej člověk.
"Analfabet" je další z dlouhé série tvých vylhaných žblechtů.
Avatar - Hammunasakra
13. 12. 2019 21:32
Re: Drsný
No vidíš a viz TENHLE TÝDEN = sou lidi jako pája nebo Win = který to DODNES nepochopili

Vezmu ti trochu ideí = ty nejsi liga která můžeš posuzovat = a nikdy si nebyl. Jen si nebejval tak sprostej

A přirovnání k Ádovi opakujicímu jednu větu = to beru jednak jako SMRTELNOU URÁŽKU druhak je to věta že nafta je super takže TUPOLOVANOU smrtelnou urážku :-!

No a platí prostě TO co je v úvodnim příspěvku týhle diskuze = a to co napsal teď před chvílí white = je fakt KRAVINA. To bych snad čekal od tebe = u něj to je smutný

Jo a nadávej jemu = ON ti řiká analfabet. Já jen že = nejsi žádnej myslitel. A že asi kecáš o tý whisky ;-)