Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Vypouštění pneumatik jim už nestačí. Aktivisté nově poškozují lak!

Dominik Kovář
Diskuze (37)

Mezinárodní hnutí The Tyre Extinguishers bojuje proti SUV novým a dost drastickým způsobem. Co si vymyslí příště?

Dle samotného vedení organizace, která se zatím specializovala na vypouštění pneumatik SUV, již toto hnutí funguje “úspěšně” v několika zemích, mezi které patří Spojené království, Kanada, USA, Švédsko, Německo, Rakousko, Švýcarsko, Holandsko, Belgie nebo Nový Zéland. 

Podle The Tyre Extinguishers jsou hlavními problémy této kategorie vozů výrazná zátěž životního prostředí, jejich velikost při srážce s chodcem nebo fakt, že do města je takto velké auto absolutní zbytečnost. 

Vcelku úsměvné je, že někteří méně zasvěcení aktivisté vypustili pneumatiky vozům s hybridním pohonem nebo čistě elektrickým, ušetřeny nezůstaly ani malé crossovery. 

K vypouštění pneumatik se však v Belgii přidal závažnější problém. Zde už to došlo tak daleko, že lidé z oblasti Watermael-Boitsfort našly své vozy SUV s prořezanými pneumatikami a zprávami vyrytými do laku. Toto jednání může samozřejmě skončit vězením, policii se však zatím pachatele nepodařilo vypátrat. 

Pokud byste čekali, že se k této akci za hranou nebudou aktivisté hlásit, jste na omylu. Na oficiálním twitterovém účtu „The Tyre Extinguishers“ zveřejnili aktivisté fotku SUV s poškozeným lakem a komentářem “Hej, Bruseli!” a několika zamilovanými emotikonami. Na svých stránkách ale upozorňují, že ostatní aktivisty nenabádají k trestným činům a stojí si za tím, že vypouštěním pneumatik nikomu neuškodí.

Dominik Kovář
Diskuze (37)

Doporučujeme

4. 9. 2022 13:51
ksindl rudozelený
Všechny tyto zelené neomarxistické mrdky je třeba tvrdě potírat. Názor je věc jedna, ničení majetku druhých je věc druhá.
3. 9. 2022 21:19
Re: Tohle mi udělat na mém Priusu a chytím tě
Aj niekomu s pistolou by si sa tiez vyhrazal tym, ze mas fyzicky na to ho "serezat"? A docielil by si co presne? Hm? Bolo by to pre teba bez nasledkov? Skus si to prebrat vo svojom kuracom mozocku 😉.
3. 9. 2022 08:04
Re: Tohle mi udělat na mém Priusu a chytím tě
Tohle reseni je nucen pouzit jen ten ktery nema fyzicky na to, prislusneho gaunera serezat. ;-)
2. 9. 2022 18:31
Re: Tohle mi udělat na mém Priusu a chytím tě
A co kdybych to otočil? Vyškrábnout hřebíkem na EV škodovku text že ničí životní prostředí kvůli emisím při její výrobě.
Předpokládám, že pak toho, kdo ti to tam naškrábe lehce upozorníš, že to není vhodné chování. Samozřejmě, že bez jakéhokoliv náznaku násilí.
Avatar - Mokrous
2. 9. 2022 16:57
Re: Poškozování cizího majetku a zelený fanatici
Předpokládám, že se ti pamrdi svolávají pomocí tamtamů a poštovních holubů. A na místo vždy dojdou pěšky v mokasínách z přejetých zvířat u silnic. Přece by nejeli autem, ani vlakem a nepoužívali odporné mobily, sociální sítě a další elektronický odpad, zamořující planetu.