Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zamyšlení: Proč Škoda Auto nepředvedla v Ženevě žádnou velkou senzaci?

Aleš Jungmann
Diskuze (34)
Škodovka nepřivezla na nejvýznamější autosalon roku nic zajímavého. Zamysleli jsme se, co by za tím mohlo být.

V pondělí večer zbývalo do oficiálního zahájení 82. autosalonu v Ženevě jen několik málo hodin. Koncern Volkswagen, jako již tradičně, uspořádal večerní show, na které pozvaným novinářům prezentoval horké novinky.

Bylo zajímavé sledovat nástup jednotlivých šéfů. Wolfgang Dürheimer přijel ve žhavém (a hodně polarizujícím) SUV od Bentley, Matthias Müller v novém Porsche Boxster, James Muir v novém Toledu (což je oficiálně ještě koncept), Stefan Winkelmann z Lamborghini na pódium přijel v Aventadoru Jota...a v jakéže bombě dorazil Winfried Vahland ze Škody? V pruhovaném Citigo.

Jistě, pětidveřové Citigo je poměrně nová záležitost, ale novináři jej už dobře znají ze zahraničních testovacích jízd a navíc jeho podoba není, vzhledem k podobnosti s bratry Mii a Up!, nikterak šokující. Možná až na ten černý pruh na kapotě. Na stánku Škodovky však novináři, kromě osmi Citigo a závodní Fabie S2000, nic jiného neviděli.

Vysvětlení zřejmě vězí v koncernové politice. SEAT je v současné době ve vážné situaci a tak je logické, že se na sebe snaží strhnout co možná největší pozornost. Nové Toledo, tedy pokrevní sourozenec nové Škody Rapid, proto dostalo v Ženevě přednost. Rapid (pokud se tak vůz nakonec přeci jen bude jmenovat) tedy uvidíme později, byť předchozí spekulace hovořily o tom, že jej v Ženevě přeci jen možná uvidíme.

Autosalon Ženeva 2012: Speciální příloha Auto.cz

Škoda Rapid je pětidveřový liftback, vycházejícího ze studie MissionL. Automobilka jím vyplní mezeru mezi Fabií (jejíž rozměry budou zachovány) a třetí generací Octavie, která by měla povyrůst. Výroba Rapidu se má rozběhnout už 22. kalendářní týden. To je na začátku června, přičemž na podzimním autosalonu v Paříži by vůz měl mít světovou výstavní premiéru.

V Paříži by pak měl mít velkou premiéru i Golf sedmé generace. Také Škoda Octavia III má svou podobu poprvé ukázat novinářům v posledním čtvrtletí roku 2012, její výstavní premiéra by však měla být až na příštím autosalonu v Ženevě.

Aleš Jungmann
Diskuze (34)
Avatar - kaa
11. 3. 2012 09:34
Re: Důležité je,že vystavovala
:yes:
10. 3. 2012 18:48
to je překvapení
škoda někdy měla nějakou senzaci? Ukažte :no:
10. 3. 2012 12:32
Re: amatéřina
Neblázni, Škoda je tu od masový výroby, ne od efektu :-(
10. 3. 2012 12:31
Re: Citigo
Jo souhlasím s vámi a pokud s tím bude člověk jezdit jen ve městě (ne na venkově, např Vysočina), tak je ani snad nebude potřebovat ;-)
10. 3. 2012 11:30
Re: Citigo
JJ...su jak zbytocne bradavice :-)