Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2016: Fotogalerie z druhého dne

Jan Mička
Diskuze (6)
Druhý tiskový den letošního ženevského autosalonu je za námi, balíme věci a jedeme domů. Jaké vozy nás nejvíce zaujaly?

Ženevský autosalon je z pohledu návštěvníků jedním z nejatraktivnějších v Evropě. Výstavní plochy nejsou nikterak rozlehlé ani daleko od sebe, všechny exponáty máte takřka na dosah rukou a na rozdíl od Paříže či Frankfurtu vás nerozhodí, když začne venku pršet – všechny haly jsou totiž navzájem propojené a celý den z nich nemusíte vytáhnout paty.

Ani dnes jsme nezaháleli a už od rána přinášeli zajímavosti a první statické dojmy přímo z výstaviště. S Jozefem Kabaněm jsme si povídali o SUV Kodiaq a modernizované Octavii, hned poté „prošmejdili“ Alfu Romeo Giulia ve standardním provedení, snažili se, bohužel neúspěšně, dostat za volant nového Bugatti Chiron, a zveřejnili první video, prostřednictvím kterého si můžete z pohodlí domova prohlédnout samotné výstaviště. Pořídili jsme jej již včera, alespoň tedy můžete vidět, jaký je všude kolem šrumec.

A jaký vozy nás dneska dostaly do kolen? V podstatě jsou pouze dva, oba sportovní, avšak z opačných konců spektra. V prvé řadě je to jednoznačně Carrozzeria Touring Superleggera Disco Volante Spyder – stál jsem před poměrně nevýrazným stánkem a nevěřil vlastním očím, že člověk dokázal vytvořit tak mistrovské dílo. Co kus, to unikát vyráběný ručně, má ale i stinnou stránku: aby jej mohli vyrobit, museli „zabít“ Alfu Romeo 8C Spider…

Druhým velkým překvapením byl koncept Opel GT. Byl neustále v obležení novinářů, i přesto jsme ale stihli natočit krátké video včetně rozhovoru s tiskovým mluvčím automobilky Martinem Hejralem. Rozpovídal se o budoucnosti vozu a osobně doufám, že jednou přijde den, kdy sjede z výrobní linky v produkční podobě. Je celkem jedno, jaký bude mít výkon, důležitý však bude zadní pohon, manuální převodovka a pořádná nálož charakteru. A tyto prvky konceptu ani v nejmenším nechybí.

Jan Mička
Diskuze (6)
5. 3. 2016 00:42
ženeva
No nevim, nevim. Za ty dva dny mě Ženeva ničím extra nezaujala a károu kterou chci je pořád nejnovější Superb. Auto plánuju měnit až kolem září, tak snad do té doby cena v bazoších klesne
3. 3. 2016 00:31
Trojčata
A trojčata Spacetourer - Traveller - Proace tam nejsou? Nebyla by fotečka? Případně info o motorech?
Avatar - Pekelná Micinka
2. 3. 2016 23:23
Re: Vzestupy a pády
Mně se ta Alfa nelíbí a srovnám-li to např. s Jagem Project 7...
Avatar - 3_diamanty
2. 3. 2016 21:51
Re: Vzestupy a pády
ten ssangyong by pritom vyzeral aj celkom fajn keby bol v inej farbe na normalnych kolesach... lebo tu tlustu karoseriu tie cierne kola a biela farba este zvyraznuju ... skoda... tejto mode zvlast u SUV neviem prist na chut.... uplne najnestastnejsia farebna kombinacia..... lebo v cervenej na klasickych diskoch to moze byt nakoniec celkom v pohladne auto :yes: ( tmava strecha naopak posobi stylovo ... tu je to ok )

ja verim ze si zakaznikov najde ... ale pre boha .. biely s tmavymi diskami? otras... kam sa podeli normalne farby? vsade sama biela ... same tmave kola.. a to aj na autach ktorym to absolutne nepasuje
Avatar - rohYpnol
2. 3. 2016 21:16
Vzestupy a pády
(+) Jednoznačně Renault: Mégane Grandtour a Scénic nemají chybu.

(+) Jednoznačně FIAT/Alfa Romeo: Julie je opět v pozici královny sedanů své velikosti, Tipo bere hrobníkovi Fiat z lopaty (a jestli už se v Evropě nebude dařit ani tomuhle tak pak už opravdu nevím, co by měl Fiat udělat...).

(0) Škoda: VisionS nepochybně hezká předprodukční studie, ale jinak nula od nuly pošla, Fabia Scoutline dokonale shazuje pověst Octavie Scout a Superb Sportline se evidentně vůbec nepovedl a působí naprosto křečovitě a falešně.

(0) Ford: Kuga dostala doslova infuzi za 5 minut dvanáct a FL ji dokonale postavil na nohy. Ale ostatní Fordy v ultratrapné Vignale nestojí za ani za křivý pohled...

(-) VW: Jedna studie trapná až za hrob a jeden model bez duše postavený jako chladný kalkul pro Čínu...

Bezkonkurenčně nejkrásnější kousek [odkaz]

Alternativní svět který si zaslouží existovat [odkaz]