Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Opel Concept GT: Pokud se bude vyrábět, mohl by vypadat nějak takto

Jan Mička
Diskuze (6)
Automobilové koncepty jsou většinou ověnčeny spoustou designových prvků, které se však do výroby nedostanou. Jak by mohl vypadat Opel Concept GT v sériové výrobě?

Automobilka Opel připravuje pro ženevský autosalon odhalení konceptu nového sportovního automobilu. Concept GT, jak se futuristický vůz s prvky odkazující na minulost oficiálně jmenuje, dostal dvoje dveře s integrovanými okny pro zlepšení proudění vzduchu, fešácký červený pruh kopírující boční siluetu a především červená přední kola odkazující na motocykl Opel Motoclub 500 z konce dvacátých let minulého století. Zajímavé!

Jenže znáte to sami – koncepční podoby vozů mají s verzemi pro sériovou výrobu kolikrát společného snad jenom jméno a všechny ty prvky, které nás tolik zajímají, zůstávají ukryty v depozitáři. Opel už v rámci prvního oficiálního odhalení vozu konstatoval, že otázku ostré produkce zváží až na základě ohlasů odborné veřejnosti, přičemž vůz by ve skutečnosti mohl vypadat tak jako na úvodním obrázku tohoto článku. Jde o práci šikovného grafika, který sice umazal futuristickou parádu, i tak ale vůz vypadá fantasticky.

Nemusíte se mnou souhlasit, zadní sloupek a vyboulené blatníky mi nejvíce připomínají Jaguar F-Type Coupé. Na ten ale malý sporťák z Rüsselsheimu ztrácí výkonem, protože před přední nápravou pracuje přeplňovaný litrový tříválec o výkonu 107 kW a točivém momentu 205 N.m. Na první pohled je to trochu málo, Concept GT je ale stejná jednotunová kategorie jako Mazda MX-5, zrychlení z 0-100 km asi za 8 sekund a maximální rychlost 215 km/h z něj tedy dělá docela svižné auto.

Jan Mička
Diskuze (6)
Avatar - MANDALORIAN 66
7. 2. 2017 15:33
opel gt
super opravdu pěkné :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Avatar - Bully_
29. 1. 2016 21:35
Re: GT
Do maleho ultralight kupe "aspon sestivalec"?
Klidne oturbeny trivalec, ale kdyby mel tak o polovinu vyssi vykon nez ma mit. Byla by to skoda, tak skvele vypadajici sportacek a pojede ho kdejaky Korejec.
Avatar - qwerty99
29. 1. 2016 19:43
Re: GT
Bude brzy :-) viz Buick Envision. Uz bylo uvedene na Cinskem a myslim i Americkem trhu.

qwerty
Avatar - CHerokee
29. 1. 2016 18:29
Re: GT
Taky bych jim v tomto projektu fandil, tedy v případě, že tam nebude srandovní motůrek s třemi válci, ale aspoň dvojnásobný počet.
Avatar - Sumi2000
29. 1. 2016 14:22
Re: GT
Pěkné..jen se ptám : kde je nová ANTARA ??

Moderní SUV větší než MOKKA Opelu nyní moc chybí..!