Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Známé české muzeum zavřelo a prodává exponáty. Podívejte se, jaká auta jsou k mání

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Od října roku 1997 v Lánech fungovalo Muzeum sportovních vozů. Minulý čas je bohužel na místě, nedávno totiž muzeum zavřelo.

Muzeum sportovních vozů vzniklo rekonstrukcí bývalé samoobsluhy a přilehlého hospodářského stavení. Návštěvníkům na dvou podlažích ukazovalo zhruba stovku exponátů, zejména sportovní a závodní automobily vyrobené v období po 20. letech minulého století. Sbírka ovšem zahrnovala také zajímavé sériové vozy či motocykly.

Lánské muzeum bohužel oznámilo konec fungování na konci srpna. A nejde jen o uzavření samotného místa, provozovatel muzea ani neplánuje exponáty někam přestěhovat a ukazovat jinde. Místo toho se rozhodl část kolekce prodat.

K mání tak je několik desítek zajímavých automobilů. Nedávno jsme ostatně upozornili na prodej jedinečného kupé Jawa Minor II. Kromě toho muzeum prodává například závodní Aero Minor III Le Mans, originální Škodu 130 LR, závodní Zastavu 101, pohledný Saab Sonet, několik formulí, okruhových speciálů, Ford Sierra RS Cosworth 4x4 nebo třeba Wartburg 311 Rally.

Auta, která jsou aktuálně na prodej, si můžete prohlédnout v galerii. A najdete je také na webu muzea.

Jan Zajíc
Diskuze (4)

Doporučujeme

15. 10. 2021 15:37
Re: Charouz
Ten Focus byl vystaven při prvním startu Kresty u M-Sportu v Monte Carlu ozdobený jmény všech kdo tehdy přispěli ve sbírce FFK ( Fans For Kresta ) když to Charouz nechal postavit byl o tom Focusu článek ve Světě Motorů,kde byl ještě stříbrný bez polepu a cena toho zadního carbonového křídla byla tenkrát přes 200 tisíc Kč
Avatar - Emel
15. 10. 2021 11:46
Re: Charouz
Jsou tam i hezký závoďáky, ať už ty různý Mercedesy, nebo nakonec i ty Fiesty... jen to stojí dost peněz. Ten Focus ST vypadá docela sympaticky.
Peklo je, jak k těm autům nejsou schopní nic napsat, pletou si k a kW... to bych od nadšenců nečekal. Ale jestli jim lidi trhají ruce...
15. 10. 2021 10:47
Re: Charouz
V zasade jo.

Ale treba ta 1/9 nebo 850 je pekna.
Nebo ten R8 Gordiny.
:-)
14. 10. 2021 23:37
Charouz
Teda to co nabizeji jsou strasne splacaniny - jen jsem nahodne checknul ty 911ky a Corvettu a to radeji skocit do zdi ....