Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alpine bude kopírovat filozofii značky Porsche - po 911 přijdou další

Michal Fokt
Diskuze (10)
Znovuzrozená francouzská značka Alpine nezůstane jen u avizovaného sporťáku, naznačeného konceptem A110-50. V plánu je mnohem širší modelová škála.

Senior Vice President of Corporate Design Renaultu Laurens van den Acker prozradil něco málo z budoucích plánů automobilky Alpine. Ta v roce 2016 vypustí do světa své první dítko v novodobé historii - sportovní kupé, namířené do "subsupersportovní" kategorie, kde se nyní začíná rozkoukávat Alfa Romeo 4C. Jeho možnou podobu naznačila studie A110-50, nyní se ovšem už ví, že auto bude výrazně jiné, s kulatými světlomety a dalšími výrazně retrospektivními prvky designu, inspirovanými původním A110.

Kupéčkem a s největší pravděpodobností i odvozeným roadsterem to ale v Dieppe teprve začne. Van der Acker prozradil, že cílem Renaultu je udělat z Alpiny druhé Porsche, což znamená, že se sice bude všechno točit kolem klíčového vozu, říkejme mu třeba A110-50, ale doplní jej i další modely. Doslova řekl "Musíme u Alpiny vytvořit 911 a potom můžeme dělat Panameru a Cayman".

...ještě že neřekl Cayenne, i když čím si dneska můžeme být jistí... Vypadá to ovšem, že má Renault v plánu vytvořit mnohem širší portfolio modelů, které by se postaraly o naplnění kasy. Vzhledem k možnostem, které skýtá spolupráce s Nissanem má Alpine téměř neomezené možnosti, musíme tedy doufat, že se k budoucímu portfoliu aut marketing postaví citlivě a uvážlivě. To už se ale bavíme nejspíš o třetí dekádě 21. století a za 4-6 let se toho může ještě spousta změnit.

Michal Fokt
Diskuze (10)
6. 6. 2013 21:31
škoda...
A já se naivně domníval, že ta filosofie Porsche znamená motor na správným (špatným) místě... Skutečný nástupce malé, mrštné A110 celkem chybí...
6. 6. 2013 21:29
Re: Ostuda
F1 že je královna motorsportu? Co je potom rallye?
6. 6. 2013 14:40
Re: To je dobře, že do toho jdou
a kdy predpokladas ze asi tak krachnou, ja jestli se toho ještě dozijou moje nenarozene deti ?
Avatar - Ada je zase tady
6. 6. 2013 01:03
To je dobře, že do toho jdou
konečný krach firmy rendlík a syn se tím významně urychlí! :yes:
5. 6. 2013 20:10
Re: Skvelá idea
Mě tam trošku straší Caterham. Přece jenom jde o projekt na desítky let a nevím, zda Caterham je nějakou zárukou stabilní spolupráce.