Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin Project AM310: Předzvěst nové generace DBS

David Bureš
Diskuze (12)
Budoucí generace DBS použije některé designové prvky z exkluzivního modelu One-77.

Aston Martin ukázal na letošní Concorso d'Eleganza Villa d'Este u italského jezera Como koncept AM310. Z názvu to sice není patrné, jedná se však o první ukázku budoucí generace modelu DBS. Studii už automobilka dříve představila vybraným klientům.

Tvary automobilu navazují na aktuální DBS, které vychází z modelu DB9. Automobil se pyšní typicky britsky ladným zevnějškem s dlouhou kapotou. Zároveň je ale patrný drsnější výraz ve tváři AM310.

Ten je nejvíce patrný na přídi, maska chladiče i světlomety jsou evolucí těch ze současného DBS, přední nárazník je však zcela nový.

Z boku AM310 v mnohém připomíná One-77 a V12 Zagato. Také na zádi je patrná inspirace modelem One-77, velice podobná jsou si hlavně koncová světla obou aut. Zajímavostí je ladně zakomponovaný zadní spoiler do víka zavazadelníku.

Automobil je postaven na stejné platformě VH jako většina současných Astonů, vůz však údajně využívá mnohem více karbonových dílů než současné DBS.

Pod kapotou pracuje známý vidlicový dvanáctiválec o objemu 5935 cm3. Gaydonský výrobce nezveřejnil jeho parametry, britská média však hovoří o výkonu 410 kW (558 k). Aktuální DBS disponuje výkonem 380 kW.

Sériová verze nové DBS má být představena na srpnovém Pebble Beach Concours d’Elegance v Kalifornii. Je jasné, že od konceptu AM310 se bude lišit jen nepatrně.

První exempláře nové generace DBS dorazí ke svým majitelům na přelomu letošního a příštího rok. Ta současná se už se světem pomalu loučí edicí Ultimate.

Přehlídka Concorso d'Eleganza Villa d'Este je pro Aston Martin oblíbeným místem premiéry jeho vozů. Loni se u jezera Como prezentoval model V12 Zagato ve formě konceptu, v roce 2009 se tu ukázal první zcela funkční prototyp One-77.

David Bureš
Diskuze (12)
28. 5. 2012 15:04
Re: Aston
ani mne moc nie ;-\
Avatar - Pekelná Micinka
28. 5. 2012 14:27
Re: Aston
Aha, díky za info. Project 310 se mi totiž nezamlouvá.
28. 5. 2012 12:53
Re: Aston
DB9 nebude samostatny model. Dobrou spravou ale je, ze toto nie je nova generacia (aj napriek tomu, ze AM to tak z marketingovych dovodov oznacuje). Je to posledny, velky facelift, ktory ma udrzat predajnost auta este nasledujuce tri roky.

Potom ma prist nastupca, ktory uz nebude stat na rame VH, ale na novej platforme. Lenze na to potrebuje AM nejakeho externeho partnera...takze ako to cekle dopadne, uvidime.
28. 5. 2012 12:51
Sefdesigner
Hmm - nuz sefdesigner odisiel a tak vidime stale len "parafrazovanie" krasnej temy Aston Martin DB9.
Avatar - Jurrisek
28. 5. 2012 11:36
Re: Inovace na první pohled
To je neuvěřitelné...ta DB4 nikdy nezestárne :yes: