Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi vyloučilo výrobu MPV po vzoru BMW 2 Active Tourer

Ondřej Chamilla
Diskuze (86)
Audi nyní ohlásilo, že nebude vyrábět MPV, které by konkurovalo nejen BMW 2 Active a Gran Tourer, ale také Mercedes-Benzu B. Podobný vůz již totiž produkuje sesterský Volkswagen.

První vozy s předním pohonem prodávané pod značkou BMW, modely 2 Active Tourer a Gran Tourer, na sebe strhly mnoho pozornosti. Ani to však neznamená, že Audi proti nim postaví své vlastní MPV, byť i Mercedes-Benz takovýto vůz má. Automobilka přenechá tyto aktivity sesterskému Volkswagenu, jak potvrdil šéf rozvoje ingolstadtské značky, Ulrich Hackenberg, v rozhovoru pro Automotive News.

„Volkswagen má širokou škálu minivanů, které jsou velmi úspěšné. V současné době nevidíme možnost, že by podobný automobil zapadl do charakteru značky Audi,“ dodal Hackenberg. Automobilka tedy neplánuje ani nástupce modelu A2, což byl vůz, který se dá označit za malé MPV, navíc ve své době velmi pokrokové s hliníkovou karoserií. Pokud však přesto chcete nové vyšší Audi, nemáme smutnit, přijde totiž model Q1.

Ondřej Chamilla
Diskuze (86)
24. 3. 2015 21:55
Re: Možná to rozhodnutí má souvislost i s tímto:
Pozor na to - Roomster musel rychle zlevnit - na začátku mu naroubovali pěkně vysokou cenu. I tak je na úrovni cen Berlinga anebo Kangoo, kterým nemůže vůbec konkurovat. Že je Kangoo odolné, víme už teď, vždyť je na trhu víc jako 5 let. Všechny, co potkáš na cestě, jsou jako nové, žádný šrot. Předpojatý nejste "mierne", ale hodně. A hodně mimo realitu.
Avatar - AUDIRS6
24. 3. 2015 21:40
Re: Možná to rozhodnutí má souvislost i s tímto:
ahaa, tak diky ;-) :yes:
hmm...teraz este vediet, do kolko Nm bude ta nova 9° S-Tronic co pisal Gvick2.
Ani by som sa ale necudoval, keby pozili jej niektore creva a bola by tym padom do 800 Nm aj tato a mohla by byt teda pouzita vo vsetkom, vratane novych BiTDi a aj RS4/5 a neskor pri nov. gen. A6, tak aj RS6... ;-)
Len teraz, ked sa s nou este nikto normalny neviezol, tak neviem, ci sa na nu tesit... :-|
24. 3. 2015 19:30
Re: Možná to rozhodnutí má souvislost i s tímto:
Je určená pro R8 a Huracán - tedy nástupce R tronicu (SL600).
Avatar - AUDIRS6
24. 3. 2015 16:46
Re: Možná to rozhodnutí má souvislost i s tímto:
Hmmm..., tak sa nezhodneme vo vcelku dost veciach:
Caddy je tvrdsi, ale nejako neodskakuje - na priecnych nerovnostiach v zatacke ( v ponimani danej triedy ).
Ak ma akt. Kangoo zaklady zo Scenica, o to smutnejsie je, ako jazdi. - pre mna nevhodne. Ako sa predava Citan ma pravdupovediac netrapi - porovnaval som ho len staticky s 5 miestnou konkurenciou a proste mi neprijde ako dost dobry na hviezdu na kapote.
Konkurencia odolna pomerne je. Uvidime za par rokov, ako na tom bude Kangoo a Citan.
Roomster je maly, zmienil som ho len ako extrem, ze co sa Skodovke podarilo namixovat za "5,50" :-) - a vyslodok nieje az taky marny, ako hovoris. Ale ani Roomster nieje pre mna.
Ano, priznavam - mierne predpojaty som, ale o to je pre mna smutnejsie, ked viem, ake auta kedysi Renault robil - Laguna I., Safrane, ...

Takze na tuto temu sa uz vyjadrovat neidem, o klasickych konkurentoch Audi to moze byt zaujimavejsia debata.. ;-)
24. 3. 2015 16:01
Re: Možná to rozhodnutí má souvislost i s tímto:
V několika věcech se mýlíte. Kupříkladu Caddy skáče daleko víc, jelikož má vzadu tuhou nápravu. Caddynu má můj soused, nedá na ni dopustit, ale pravdou je, že měnil prasklou poloos, několikrát v servisu řešil velmi těžko se zavírajíci odsuvní dveře, a taky žárovky v zadních svítilnách musí měnit v servisu, protože je k tomu potřeba rozebrat hromadu plastů v kufru.
Nevím, na jakém základě je Kangoo I, ale druhá generace sdílí techniku s předcházející generací Renaultu Scénic - proto ten měkký plavný podvozek. V další věci se taky mýlíte - Citan se neprodává jako osobní vůz, naopak, nabízí se jenom jako N1. JInak je vidět, že se současnou generací nemáte žádné zkušenosti, rozdíl mezi ní a předcházejíci je vskutku propastný. Nevím, jak jste přišel na to, že konkurence je odolnější díky jinému základu - tady opravdu souvislost není.
Já osobně bych Vám doporučil, pokud máte možnost, nové Kangoo a nebo CItana si osobně vyzkoušet a přímo porovnat s Caddy nebo Berlingem.
Roomster je absolutně mimo mísu, vůči zmíněným dodávkam je malý a stísněný, to se vůbec nedá srovnávat. Objem kufru po okna má, ale taky řádný schod přes zadní nárazník. S Roomsterem jsem najel dost, 1.6TDI/77 kW jestli se nemýlím, a byla to líná nepohodlná potvora se špatným výhledem - i kdyby mi ho dávali zcela zdarma, asi bych váhal. Leda tak rychle to prodat.
Myslím, že Vaš názory na Kangoo a Citan jsou dané spíš jistou nedůvěrou a předpojatostí. Z mých informací a zkušeností šla kvalita Renaultů rapidně nahoru, a vědí to snad i u Mercedesu - nebo si myslíte, že jsou to blázni a vzali by do portfolia špatné auto, které by jim zkazilo pověst?
Nikdy, opakuju nikdy bych nevzal starou šunku před novým vozem, kdybych na ten nový vůz, třeba i Dacii měl.