Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X7 je tady. Výroba luxusního SUV začala!

David Bureš
Diskuze (10)
Mnichovská automobilka zahájila výrobu předsériových exemplářů připravovaného modelu X7. Probíhá v americkém závodě Spartanburg.

BMW je jedním z důkazů, nakolik jsou SUV v dnešní době oblíbená. Po příchodu první generace X5 automobilka v tomto segmentu rychle expandovala a dnes nabízí už šest zástupců své rodiny X, jejíž součástí jsou právě SUV a jeden crossover. V příštím roce tuto řadu rozšíří o vůbec největší model, X7.

Ten se světu poprvé představil na letošním frankfurtském autosalonu ve formě konceptu, jen krátce na to však už BMW zahajuje jeho produkci. Zatím tedy jde o předsériové exempláře, které však už nesou podobu sériového auta. Automobilka je hodlá pečlivě otestovat před příchodem produkční varianty. V plánu jsou zkoušky v Údolí smrti nebo Skandinávii, kde na X7 čekají extrémní klimatické podmínky.

Video se připravuje ...

To však není všechno, automobil musí také ještě projít homologací. A automobilka také musí ještě optimalizovat jeho nadcházející výrobu, k čemuž tyto exempláře také poslouží. Speciálně vyškolený tým navrhne výrobní proces a kvalifikuje zaměstnance, kteří se budou starat o sériovou výrobu auta.

Výroba předsériových kusů X7 probíhá na stejné montážní lince jako v případě modelů X5 a X6. Zajímavostí pak je, že automobil má být během této produkce stále zakryt speciální kamufláží. Zveřejněné fotografie přímo z továrny Spartanburg ale ukazují víceméně odhalené auto, které si zachovává styl letošní konceptu. To znamená úzké světlomety a výrazné ledvinky masky chladiče.

Video se připravuje ...

Podle dostupných zpráv má být X7 dostupná ve dvou variantách. Ta rodinná nabídne šest nebo sedm míst k sezení, zatímco ta luxusní poskytne jen čtveřici sedadel, s větším místem pro posádku. Nabídka motorů bude podle všeho kopírovat řadu 7, z níž budou převzaty i bezpečnostní systémy. Zatím jsou potvrzeny verze 40i, 40d a 50i, což by znamenalo použití vznětového třílitrového šestiválce a zážehového osmiválce. Zákulisní zprávy ale naznačují i příchod dvanáctiválce!

Na auto si ale ještě zatím počkáme. Zahájení výroby předsériových kusů totiž ještě neznamená, že je premiéra blízko. Automobilka přiznala, že BMW X7 se světu oficiálně představí až na konci roku 2018. První vozy k zákazníkům pak mají zamířit až na začátku roku 2019.

David Bureš
Diskuze (10)
Avatar - wakantanka
20. 12. 2017 20:29
Re: Když už teď má BMW
A co minuly Espace, ci euro MPV od PSA a Fiatu? Ja mam Carnival a tiez si 7 ludi pohodlne sadne. :-)
20. 12. 2017 20:09
Re: Když už teď má BMW
Plnohodnotné MPV s třemi řadami evropské automobilky samozřejmě nabízí. Namátkou nejprodávanější od VW a Mercedesu (Multivan, V-class) nabízí ve všech třech řadách královský prostor.
Avatar - praděda7
20. 12. 2017 18:55
Re: Když už teď má BMW
.......já vím....... ;-)
20. 12. 2017 18:51
Re: Když už teď má BMW
...to sice jo, ale tohle je tu trošku mimo mísu. Ja mluvim o tom, že to automobilky prezentují jako 3rows a jak je to ve skutečnosti. Ne co je potřeba za minibus atp...
Avatar - praděda7
20. 12. 2017 18:33
Re: Když už teď má BMW
Kdybych často potřeboval vůz k přepravě 6ti a více lidí, tak kupuji nějaký pohodlný minibus. [odkaz]