Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carlsson CK35: vyšší třída pro nový Mercedes C

Roman Daněk
Diskuze (6)
Známá německá ladičská firma Carlsson se dlouhodobě specializuje na tuning vozů Mercedes-Benz. Bylo jen otázkou času, kdy tuner představí paket pro nový Mercedes třídy C.

Po konkurenčním tuningu od firem Brabus a Lorinser přichází s tuningovým kitem pro manažerský sedan třídy C také renomovaná firma Carlsson. Základem úpravy je nejvyšší benzínová verze, Mercedes-Benz C 350, kde je sériový šestiválec naladěn na 200 kW a 350 Nm. Adresnými zásahy zvýšil Carlsson výkon pohonné jednotky na 217 kW (295 k) a maximální točivý moment poskočil na 385 Nm.

S těmito parametry akceleruje Carlsson CK35 z nuly na stovku za rovných 6 s, což je o -0,4 s lepší čas než u sériového vozu. Nejvyšší rychlost se po odstranění elektronického omezovače vyšplhá na 270 km/h. O pořádnou zvukovou kulisu se stará nový výfukový systém se sportovním tlumičem a čtveřice chromovaných kulatých koncovek. Carlsson nezapomněl ani na naladění podvozku a modifikaci odpružení vozu.

Aerodynamický paket obsahuje lehce přepracovanou masku s většími nasávacími otvory a dvojitými mlhovkami. Na zádi je difuzor a na víku zavazadlového prostoru je decentní přítlačná lišta. Při pohledu na upravenou třídu C zaujmou krásná 19palcová kola Brilliant Edition. Disky s jedenácti paprsky obouvají pneumatiky Dunlop SP Sport Maxx o rozměrech 225/35 ZR19 vpředu a 255/30 ZR19 vzadu. Pro interiér má Carlsson připraveny materiály nejvyšší kvality, které mají z z třídy C udělat malý Mercedes řady S.

Roman Daněk
Diskuze (6)