Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mondeo ST-Line představen v Goodwoodu

Jan Mička
Diskuze (14)
Po modelech Fiesta ST-Line a Focus ST-Line dostalo sportovní háv také Mondeo.

Řady sportovních verzí běžných modelů se v posledních letech neustále rozšiřují. Nedávno jsme si řekli něco o novém Peugeotu 3008 GT, který se bude nabízen pouze se vznětovým motorem, dokonce už i Kia má svou sérii GT Line, škodovka operuje s modely Monte Carlo a nově i Superbem Sportline, a o luxusním segmentu (AMG Line od mercedesu, BMW M Sport nebo Audi s-line) ani nemluvě. Je toho zkrátka dost, přičemž pozadu nechtěl zůstat ani Ford, který přichází s linií ST-Line.

První dva zástupce – Fiestu ST-Line a Focus ST-Line – jsme si již dříve popsali a dokonce je pořídíte také na českém trhu, Mondeo ST-Line je však „úplná“ novinka. České zastoupení modrého oválu nám jej potvrdilo již na začátku tohoto měsíce, převratné změny ale asi nikdo moc nečekal. Vůz vyjíždí na unikátních osmnácti- a devatenáctipalcových kolech, dostal styling ve stylu vysoce výkonných modelů fordu, sportovní sedadla a zejména sportovní podvozek, který by mohl „umravnit“ vyloženě komfortní původní nastavení. Auto vypadá sportovně, ale nikomu to na první pohled nevtlouká do hlavy.

Vzhledem a sedadly však hlavní prvky sportovní image končí. Mondeo ST-Line má pod kapotou vznětové motory, konkrétně dvoulitry TDCi s výkonech 110 a 132 kW. Obě jednotky lze párovat s manuální šestistupňovou i automatickou převodovkou Powershift, silnější pak může být doplněn o pohon všech kol řešený mezinápravovou spojkou. Tak či tak jde o nejsportovnější Ford Mondeo představený od dob verze ST220, se kterou se u nás proháněla také dopravní policie. Turbodieselům bude na českém trhu sekundovat motor 2.0 EcoBoost/176 kW, který bude párován pouze s automatickou šestistupňovou převodovkou.

Jan Mička
Diskuze (14)
Avatar - white label
27. 6. 2016 16:02
Re: ?
Ano, s výjimkou nejnižší výbavy Trendline.
27. 6. 2016 11:17
Re: ?
Tak CC má snad jen dva motory a oba diesely. Je to model před smrtí (celkem nedůstojnou, řekl bych). Passat může mít R-Line i s 206 kW dvoulitrem. Napsal bych se všemi motory, ale to bych si cucal z prstu, protože jsem se na to nekoukal. Nicméně bych to očekával, možná s výjimkou Trendline. D3 má však ve zvyku nabízet tyhle pakety i k holátkům se základními motory, od VW tedy čekám to samé.
27. 6. 2016 11:13
Re: Když sportovat, tak jedině s dieselem!
Nic ti nebrání si to koupit se zážehovým motorem. U Fordu utřeš nudli. ;-)
Avatar - Atlis
26. 6. 2016 10:26
Re: ?
Pohľadaj Ford Mondeo ST TDCI.
26. 6. 2016 03:15
Re: A co je na tom divného?
Vidím, že o ekologii netušíte vůbec nic a neustále nám to tu musíte připomínat.