Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Horki: nová značka Kie pro Čínu nabídne přepracované Forte

Michal Fokt
Diskuze (7)
Také Kia vytvořila společný podnik s čínskou automobilkou. Ponese označení Horki a prvním produktem se stane sedan na bázi modelu Kia Forte.

Společné podniky s čínskými automobilkami jsou z hlediska překonávání byrokracie i daňových překážek stále nejlepšími způsoby, jak se prosadit na čínském trhu a do tohoto byznysu se vrhla nejnověji též korejská Kia. Společně s automobilkou Dongfeng založila podnik Dongfeng Yueda Kia (DYK), jenž bude vyrábět automobily pod novou značkou Horki. Jde o spojení slov Hor (Čína) a Ki (řízení).

První vozy vyrazí na silnice v roce 2015 a půjde o kompaktní sedany, jejichž podobu předznamenává v Šanghaji představená studie Horki-1. Ta bude využívat techniku (platformu i pohonné ústrojí) aktuálního modelu Kia Cerato (Forte). Jak moc bude Čínské řízení "horký" můžete vidět v galerii. Každá automobilka má očividně úplně jiné představy o tom, co bude na čínské zákazníky fungovat, Kia sází na jednoduché, oblé a elegentní tvary, které jsou v ostrém kontrastu kupříkladu s čínskou Hondou Crider, tak bude určitě zajímavé sledovat, jak si budou novinky na čínském trhu vést.

Sedan Horki bude poháněn klasickými benzinovými spalovacími motory, ale počítá se později také s verzí s alternativním pohonem, nebylo ale prozatím upřesněno, zda půjde o hybrid, elektromobil nebo flex-fuel úpravu.

Michal Fokt
Diskuze (7)
Avatar - Aladeen
23. 4. 2013 17:32
Re: skvela sprava
Aspoň že A stlpik nie je natiahnutý dopredu a sklo bude pravdepodobne oblejšie ako pri Ceede čo je určite + čo sa týka výhľadu
Avatar - twistedTSD
23. 4. 2013 17:20
Re: skvela sprava
Myslíš tu topící se konkurenci, která obsazuje první příčky prodejů v Číně se slušným odstupem před Kií?
Avatar - peter_ko
23. 4. 2013 12:53
Re: skvela sprava
a tak 1:0 pre chevrolet :yes:
Avatar - 3_diamanty
23. 4. 2013 12:40
Re: skvela sprava
tu zasli dalej [odkaz] [odkaz] >:D
Avatar - peter_ko
23. 4. 2013 11:41
Re: skvela sprava
No keďže ide o auto pre čínsky trh, tak európskej "topiacej" konkurencii môže byť ukradnuté, lebo na tomto trhu sú už dávno utopení.
Inak pri tomto aute dizajnéri asi zašli najďalej v pretekoch spojiť predné svetla s čelným sklom...