Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autobest 2012: Hyundai Elantra východoevropským autem roku

Diskuze (36)
Vítězství v letošním ročníku odborné ankety Autobest získal sedan Hyundai Elantra.

Hyundai Elantra, který se od loňského roku nabízí na vybraných evropských trzích, získal panevropské ocenění Autobest 2012. Tato anketa profesionálních novinářů je obdobou auta roku, zaměřuje se na země střední a východní Evropy.

Celkové vítězství získal Hyundai Elantra, před Fordem Focus, Chevroletem Aveo, Fiatem Panda a Toyotou Yaris.

Ve vedlejších kategoriích vyhrál mimo jiné Chevrolet Volt a Opel Ampera (zelená cena Ecobest), motor Ford 1,0 EcoBoost (Technobest) a Range Rover Evoque, resp. designér Gerry McGovern a jeho tým (Designbest).

Anketu pořádá od roku 2001 organizace se sídlem v Rumunsku. V roce 2011 cenu získala Dacia Duster, o rok dřív Chevrolet Cruze.

Diskuze (36)
14. 2. 2012 07:05
Re: Test výpovědnější ankety
Korejské automobilky mají velmi krátkou historii... rozhodne bych si netroufal hazet tady tvrzeni, ze Korejec bude vždy Korejcem (ve smyslu stale nekvalitniho a levneho srotu, coz se tu s oblibou stale prezentuje bez ohledu na jejich vysledky a (pro ne) milove kroky v kvalite a technice). Jestli umis cist budoucnost, pak ti zavidim...

Ja si dokazu predstavit, ze Korejci tu budou se svymi znackami jeste za 50let (zatim k tomu maji vsechny predpoklady), na druhou stranu si to ale nemyslim o FIATU a mozna Seatu... a asi by se s trochou cernych myslenek dalo pokracovat dal.

US trh je hodne specificky... a skutecne krasny - skutecne tam nejsou ty uskrcene mr*ky jak pises... ja bych zrusil lodni dopravu!!!

Tady je zajimavy clanek - emise:
[odkaz]
Avatar - Shr3k
13. 2. 2012 23:57
Re: Tak to je fajn
Cože, ono to snad už předhonilo Ford F-150, Golf, Brouk apod? Vždyť těch aut se udělaly desítky miliónů...
Avatar - Pekelná Micinka
11. 2. 2012 12:38
Re: Pohoda Jazz
Dnes přikládá: Kateřina Jacques ;-)
10. 2. 2012 23:34
Test výpovědnější ankety
S těmi anketami aut mi to připadá jako s pivem, když vidím nějaký patok a na etiketě má kolik vyhrál medailí, ale pít se to nedá.
Pro mě jsou rozhodně důležitější a výpovědnější srovnávací testy.
A ty kecy jak němci mají sračku z korejců (Winterkorn nasupený u polohování volantu atd atd) - každý má své teritorium a potenc. okruh zájemců. Jak tady někdo někde už dřív psal - prostě korejec bude pořád korejec a němec němcem - a teď rozhodně nemyslím Duetschland uber alles.
A U.S. trh je hodně specifický, sice jsem tam nebyl, nic nevím, ale myslím že pojem value for money je pro obrovskou skupinu zákazníků (absolutní čísla) to nejdůležitější. A taky a to možná hraje rovněž roli - nabídka motorů, ne ty uškrcené rádoby ekologické mrdky co jsou tady.
10. 2. 2012 21:02
Zase ta anketa...
A je to tady! Opět se někdo vytasil s automobilovou anketou a opět:

1. Udělal radost příznivcům značky, která vyhrála.
2. Namíchl ty, kteří značku nemohou vystát.
3. Rozproudil debatu mezi výše uvedenými skupinami, a to je podle mě jediný větší smysl podobných anket.

Chápu to tak, že se dělá tolik ocenění, aby každé auto si aspoň jedno svoje dostalo... >:D

Ptám se? Jde objektivně zvolit nejlepší auto roku? Podle čeho ho volit? Bude to Porsche 911, Hyundai Elantra, Range Rover Evoque nebo snad Volkswagen Up? Nesmysl! :no: