Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jeep Wrangler Arctic: Speciální série do mrazu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Jeep i v roce 2012 nabídne několik speciálních vydání modelů Wrangler a Wrangler Unlimited a jedno z nich nese všeříkající označení Arctic.

JJeep navazuje na úspěch minulých speciálních sérií Wrangleru a tento měsíc uvádí na severoamerickém trhu do prodeje model inspirovaný extrémními zimními podmínkami v Arktidě a pojmenovaný příznačně Arctic.

Novinka bude dostupná v dvoudveřovém i čtyřdveřovém provedení a vychází ze standardní verze Sahara. Jeepy Wrangler a Wrangler Unlimited série Arctic budou k dispozici v barvách Winter Chill, Bright Silver a Bright White. Standardem jsou blatníky i pevná odnímatelná střecha v barvě karoserie a nechybí řada emblému upozorňujících, že se jedná právě o Arctic.

Chlad zavál i do kabiny. Sedadla jsou čalouněna tmavou látkou Tectronic s kontrastním oranžovým prošíváním (které lze nalézt i na víku konzole a opěrkách hlavy). Ta přední jsou vybavena vyhříváním a logem Arctic na přední straně. Zmíněný oranžový barevný odstín se opakuje v případě dveřních a nákladních sítí, madla a další prvky přístrojové desky jsou pak vyvedena v polárním bílém odstínu.

Pro úpravu karoserie lze volit balíček, obsahující pneumatiky Rubicon, se kterými jdou kombinovat černá 17palcová kola.

Pohon zajišťuje šestiválcový benzinový agregát Pentastar. Motor o objemu 3,6 l disponuje výkonem 284 k (209 kW), točivým momentem 347 Nm, splňuje emisní normu Euro 5 a bude pro něj vyhrazena pětistupňová automatická převodovka. V porovnání s předchozím šestiválcovým motorem o objemu 3,8 l se konstruktérům podařilo o 42 % zvýšit výkon, o 10 % točivý moment a až o 5 % snížit spotřebu v kombinovaném cyklu. Dodejme, že agregát Pentastar byl v americkém motoristickém médiu Ward zařazen do seznamu deseti nejlepších motorů.

Na evropském trhu bude k dispozici i turbodiesel 2,8 l. Ten bude k mání se šestistupňovou manuální a pětistupňovou automatickou převodovkou.

Severoameričané si mohou Wranglery Arctic objednávat a odvážet ze showroomů již tento měsíc. Zákazníci v Evropě si budou muset počkat na začátek příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (4)
Avatar - Special-line
12. 11. 2011 12:36
Re: Arctic
Ono ve velkých mrazech to zamrzá všude a kovové potrubí se dá alespoň nahřát ;-)
12. 11. 2011 11:22
Re: Arctic
I kdepak, jde jen o vizualni doplnky, abys tam dobre vypadal v kozichu ;-) Pri koupi v L.A. vykonnejsi klima zdarma...
Avatar - Special-line
11. 11. 2011 18:47
Arctic
Takže v rámci úpravy do mrazů jsou jen vyhřívaná přední sedadla? A já si naivně myslel že tam bude byfík s předehřevem, speciální hadice do mrazu, kovové vedení nafty, všudepřítomné izolace, zásuvka pro startování atd. >:D