Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Discovery XXV: Limitovaná edice bude na přání dostupná i v Česku

Diskuze (3)
Land Rover letos slaví 25 let modelu Discovery, a tak nabídne speciální výroční model.

První Discovery bylo jedním z průkopníků kategorie prémiových SUV – terénní schopnosti spojilo s jízdním komfortem a bohatou výbavou. Během 25 let, co uplynuly od představení původního modelu v roce 1989, se prodalo přes milion kusů. A to navzdory tomu, že celá dosavadní historie zahrnuje pouhé dvě generace.

Ta současná se představila v dubnu 2004, brzy tedy oslaví 10 let na trhu. Při uvedení do prodeje se jmenovala Discovery 3, současně s výrazným faceliftem se přejmenovala na Discovery 4. Tehdy tento model dostal nový design přídě i zádě, vylepšený interiér a zcela nové motory. Zatím poslední změny přišly s modelovým rokem 2014, z názvu bylo vypuštěno číselné označení, příď má opět pozměněný design a nově jsou na výběr dva systémy pohonu všech kol.

Z nejnovějšího provedení vychází také nová verze Discovery XXV Special Edition. Limitovaná série sází na decentní styl, šedý, černý, bílý nebo stříbrný lak karoserie doplňují černá zrcátka, lesklé střešní ližiny, nerezové doplňky karoserie a nový design pětipaprskových 20palcových disků kol. Samozřejmostí jsou pak znáčky XXV na bocích a na zádi.

Interiér je čalouněný kůží Windsor v odstínech černá Ebody, šedá Cirrus nebo jejich kombinaci. K tomu se přidávají vkládané koberce s dlouhým vláknem a dřevěný volant. Také kabinu zdobí loga XXV. Výbava vychází z nejvyšší specifikace HSE, která v Česku s motorem 3.0 SDV6/188 kW stojí 1,74 milionu korun. Discovery XXV se bude na český trh dodávat jen na zvláštní objednávku, příplatek proti HSE by, soudě z britských cen, měl činit zhruba 300 až 350 tisíc korun.

Diskuze (3)
Avatar - flyboyeda
18. 2. 2014 17:48
Zepředu vypadá jako předchozí Generace RR sport
a já vím že to není náhoda :-)
Avatar - tomtoylc
18. 2. 2014 17:46
Re: stale na urovni
dizajnovo luxusne pôsobiace auto ... ale do terénu s tým by som sa bál ísť resp. na LC 150 PRADO sa moc nechytá čo sa týka terenných schopností navyše PRADO má oveľa viac možností úprav a dá sa z neho spraviť pekný OFF :-)
Avatar - 3_diamanty
18. 2. 2014 14:47
stale na urovni
po facelifte to auto vobec neposobi ze ma 10 rocne technicke zaklady, vyzera stale vyborne a v terene tiez asi vela superov nema :yes:

land rover ;-) :yes: