Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover LR2: Freelander dostal nástupce

Ladislav Čermák
Diskuze (62)
Oficiální premiéra nového Land Roveru LR2 se odehraje teprve za měsíc v Londýně, dnes však automobilka uvolnila první informace o očekávané novince. Nový malý Land Rover, vyráběný v továrně Halewood v Liverpoolu

Oficiální premiéra nového Land Roveru LR2 se odehraje teprve za měsíc v Londýně, dnes však automobilka uvolnila první informace o očekávané novince. Nový malý Land Rover, vyráběný v továrně Halewood v Liverpoolu, vstupuje na kolbiště kompaktních prémiových SUV, které jeho předchůdce před lety pomáhal založit. V relativně nevelkých vnějších rozměrech nabízí celou paletu nových moderních technologií, částečně již vykoušených ve větších modelech LR3 (Discovery III) a Range Rover/Sport. Mezi hlavní konkurenty patří zejména BMW X3, částečně též Lexus RX350.

Moderní samonosná karoserie nabízí větší rozměry a násobně lepší tuhost, než v případě Freelanderu. Podvozek používá nezávislé zavěšení všech kol a nový, elektronicky řízený pohon všech kol, spolupracující s korporátním systémem řízení aktivního podvozku v terénu Terrain Response a patentovaným systémem pozvolného uvolňování brzd při rozjezdech z ostrých kopců Gradient Release Control. Nechybí nejmodernější systémy jízdní stability, včetně aktivní ochrany proti převrácení Roll Stability Control. Naprostou novinkou je nový koncernový zážehový řadový šestiválec 3,2 l (169 kW) s šestirychlostní manuální převodovkou, zrychlující malý Land Rover na 100 km/h za 8,9 s.

Markantní nárůst vnitřního prostoru doprovází i větší prostor pro zavazadla - 755/1670 litrů patří ke špičce v rámci třídy. Standardní součástí výbavy je dvoudílné panoramatické střešní okno, zadní cestující sedí v interiéru o něco výše než přední kvůli příjemnějšímu pocitu a lepšímu výhledu. Klimatizace je nyní standardní položkou a kupující může vybírat mezi adaptivními bi-xenonovými světlomety, dešťovým senzorem, DVD-navigací s barevným dotykovým displejem, prémiovým audisystémem Dolby Pro Logic II 7.1 s dvanácti reproduktory a optickými kabely.

Ladislav Čermák
Diskuze (62)
24. 6. 2006 22:13
Re: Volvo On Demand
Velké bravo. A velké díky ;-) :yes:
23. 6. 2006 15:33
Re: JE TO OBROVSKÝ DĚLO
8-s ;-) :-) :yes: