Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus bude reagovat na Cadillac Escalade a Lamborghini Urus

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (24)
Lexus má sice aktuálně nejširší nabídku SUV a crossoverů ve své historii, ale především na důležitém severoamerickém trhu ztrácí na jednoho ze svých největších konkurentů.

Lexus svým zákazníkům v Evropě nabízí crossovery UX, NX, RX a RX L. Na severoamerickém trhu k nim pak přidává ještě SUV na základech modelů Toyota Land Cruiser, která nabízí jako modely GX a LX.

Právě posledně jmenovaný nyní dělá vrásky prodejcům značky Lexus na severoamerickém trhu. Lexus LX je totiž ve své aktuální v pořadí třetí generaci na trhu od modelového roku 2008. Poslední důkladnou modernizaci prodělal pro modelový rok 2015.

Největší konkurent modelu LX, který představuje Cadillac Escalade, je přitom na trhu ve své nové generaci od modelového roku 2015 a prakticky pro každý rok je lehce upravena a většinou rozšířena jeho výbava.

Podle informací, zveřejněných Automotive News, připadá za rok 2018 na jeden prodaný Lexus LX celkem osm prodaných vozů Cadillac Escalade. Mezi hlavní důvody těchto rozdílů v prodejích má patřit právě stáří modelu LX a pak také širší nabídka provedení a výbavy zástupce konkurenčních značky Cadillac.

Lexus tedy potřebuje nástupce aktuálního LX poměr rychle a podle neoficiálních zpráv se jím má stát nový model, který má ve větším měřítku rozvíjet linie loňského konceptu LF-1 Limitless. Toto nové SUV má nabídnout prostorný interiér se třemi řadami sedadel, aby bylo schopno konkurovat modelu Escalade. V tuto chvíli však ještě není jasné, jestli bude mít samonosnou karoserii nebo využije konstrukci s rámem jako současný model LX.

Vedle zcela nového konkurenta pro Cadillac Escalade chce Lexus nabídnout i vlastní alternativu k Lamborghini Urus, o čemž se ostatně objevily první informace již na podzim loňského roku. Tehdy bylo zmíněno, že novinka má přímo vycházet z konceptu LF-1 Limitless.

Podle nejnovějších zpráv se má tato novinka zařadit mezi ostatní sportovně modely značky Lexus, v jejichž označení figuruje písmeno F. Tento crossover má pak podle současných informací vynikat především svými dynamickými schopnostmi na zpevněných vozovkách, ale podobně jako Lamborghini Urus, Maserati Levante či Porsche Cayenne Turbo se neztratí ani v terénu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (24)

Doporučujeme

4. 2. 2019 12:06
Re: To je hnus, velebnosti!
ty jsi mi ale hlava ! >:D
31. 1. 2019 07:52
nemam slov
Nevim kde furt zdejsi pisalkove berou info, ze chteji konkurovat Lambu a podobnym vozum...Nikdy sem to na tiskovkach neslysel a vzdy mi to vyvratili samotni lidi z Lexusu a to se nebavym o nejakem servismanovi, ale o nejvyssich mistech :-)
Avatar - Hammunasakra
31. 1. 2019 06:31
Re: Esencia Lexusu? LF-1 Limitless crossover concept
No tak nechlastej a nežer jak prase

Konzervativní Leonek [odkaz] to fakt neni to je fakt :-)
31. 1. 2019 01:13
Re: Esencia Lexusu? LF-1 Limitless crossover concept
Chce se mi zvracet... 8-s :no: :no: :no:
30. 1. 2019 22:16
Esencia Lexusu? LF-1 Limitless crossover concept
trailer [odkaz] [odkaz]
detailne [odkaz]
nazivo [odkaz]
info [odkaz]
Enjoy! :-)