Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda CX-3: První statické dojmy

David Bureš
Diskuze (85)
Nové malé japonské SUV míří do prodeje s dvěma verzemi zážehového čtyřválce a jedním turbodieselem.

Mazda je dalším výrobcem, který míří do stále populárnějšího segmentu malých SUV. Model CX-3 se poprvé ukázal na podzim v Los Angeles, evropská specifikace debutuje tento týden v Ženevě.

Design automobilu navazuje na ostatní modely v duchu jazyka Kodo, zároveň ale CX-3 díky originálním detailům působí jako svébytný model. Na silnici si o ní rozhodně nepomyslíte, že by to byla jen dvojka se zvýšenou karoserií.

Nejvíce to CX-3 sluší z předního tříčtvrtečního pohledu. To je znatelná sportovní dlouhá kapota a agresivně působící příď s velkou maskou chladiče a úzkými hlavními světlomety. Naopak záď je poněkud baculatá, kvůli velké mase plechů.

Zatímco zvenku je CX-3 originální, uvnitř je to stará písnička. Tedy stará, palubní deska je vlastně totožná s tou v nové generaci modelu 2, která se teprve začíná objevovat na českých silnicích. Kabina je orientována na řidiče, palubní desku opticky rozšiřuje pás spojující výdechy ventilace před spolujezdcem.

Volant se příjemně drží, řadicí páka je sportovně krátká, má i krátké dráhy řazení. I krátké usazení se v autě láká k projížďce – na SUV až nevídaná vlastnost. Zpracování interiéru nedosahuje kvalit vozů německých značek, celek však působí hodnotně.

Kabina je dostatečně vysoká, vzadu je sice méně podélného prostoru, dá se tu však pohodlně usadit. Především díky sedačkám se sportovním bočním vedením.

Víko zavazadelníku by se mohlo otevírat výše, nepotěší ani vysoká nakládací hrana ležící v 82 centimetrech. Díky dvojitému dnu zavazadelníku vznikne po sklopení zadních sedaček prakticky rovná plocha.

Nabídka motorů zahrne tři agregáty. Benzinové zastoupí dvě výkonové verze čtyřválce 2.0 Skycativ-G se 88 kW a 110 kW, turbodiesely 1.5 Skyactiv-D se 77 kW. Silnější dvoulitr a vznětová patnáctistovka jsou k dispozici i s pohonem všech kol.

Video se připravuje ...

David Bureš
Diskuze (85)
8. 3. 2015 08:45
Re: Že prý
Toto exemplarna ukazka lajdackeho spracovania. Nova M3 a pokrcene zadne čelá sedadiel:
[odkaz]
8. 3. 2015 08:41
Re: Že prý
Toto je exemplarna ukazka lajdackeho spracovania. Nova M3 a pokrcene zadne čelá sedadiel:
[odkaz]
[odkaz]
5. 3. 2015 15:45
Re: malý kufr
Ale netaraj, v sitovom grafe je to inak: prvni dovolena v Jugoslavii, prvni dite, automobil, druha dovolena, druhe dite, atd. Mezitim chata, barevny televizor, prives. Musis planovat na 10 rokov dopredu! :-)
Avatar - wakantanka
5. 3. 2015 13:00
Re: Ještě mám pro pana autora podnět k zamyšlení
:yes: :yes: :yes:
Avatar - wakantanka
5. 3. 2015 12:55
Re: Že prý
to video je na Mazdu 2, tu je diskusia o CX-3 nie? >:D