Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG zvažuje výrobu samostatného sedanu

Jan Mička
Diskuze (1)
Unikátní sedan Mercedes-AMG by nevyužíval platformy stávajících Mercedes-Benzů.

Co si budeme povídat – vozy Mercedes-Benz, které mají na zádi vedle důvěrně známé hvězdy také plaketu AMG, vzbuzují neuvěřitelnou vlnu optimismu. Vzpomeňme například na poslední verze Black Series (na základě modelů SLS AMG a C 63 AMG), které s každou zatáčkou vypouštějí kouřovou clonu. Někdy možná až moc silnou…

Dosud byly ostré verze AMG založeny na standardních modelech, kterým není cizí ani turbodiesel nebo přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec. Jak se ale zdá, těmto dobám by mohl být konec. Podle vyjádření šéfa divize Mercedes-AMG Tobiase Moerse totiž visí ve vzduchu představa zcela nového sedanu, který by s běžnými Mercedes-Benzy neměl nic společného. Zároveň však vyvrátil možnost založit model na současném Mercedesu-AMG GT – prý to zkrátka není možné.

Ať to se zcela novým sedanem dopadne jakkoliv, zdroje uvádějí také možnost výroby konkurenta pro Porsche Panamera s využitím techniky budoucí generace Mercedes-Benzu E. Vůz by měl nabídnout jedinečný styl i techniku, čímž by se od „dárce orgánů“ citelně odlišoval.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - beibej
9. 4. 2015 22:08
to co se v článku popisuje
mi přijde jako CLS v AMG. Nic víc nic míň.