Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C Coupe přijde za rok

Michal Fokt
Diskuze (4)
Dvoudveřová varianta aktuálního céčkového Mercedesu by se měla prodávat už v prosinci příštího roku a kvůli odlišení od sedanu vsadí na agresivní design.

Nejnovější generace Mercedesu třídy C (W205) se vyrábí od letošního února a prodej byl zahájen v březnu. Nyní je jasné, že odvozená varianta Coupe přijde po necelých dvou letech.

Podle německého časopisu Auto Motor und Sport plánuje Mercedes zahájení prodeje modelu C-Klasse Coupe v prosinci příštího roku, což by naznačovalo světovou výstavní premiéru na podzim příštího roku ve Frankfurtu. Půjde tedy o vůz modelového roku 2016.

AMS tvrdí, že se Mercedes bude snažit ještě více zapracovat na prestiži dvoudveřové karosářské verze, která by měla mít délku kolem 4,7 m a bude širší a nižší, než jeho předchůdce. Kvůli tomu vsadí na agresivnější design, jenž ho má na první pohled odlišit od výchozího céčkového sedanu. Překvapivé je, že na silnicích byly spatřeny zatím pouze kamuflované céčkové kabriolety, otevřená verze Mercedesu C tedy zřejmě netypicky přijde dříve, než kupé.

Motory by měly kopírovat nabídku limuzíny, což znamená přeplňované čtyřválce na benzin i naftu (patrně s výjimkou nejslabších verzí), přes třílitrový V6 s 245 kW až po variantu AMG s V8 4.0 twin-turbo o výkonu 375 kW, jenž by se měl objevit v průběhu roku 2016, zřejmě jako modelový rok 2017.

Michal Fokt
Diskuze (4)
6. 12. 2014 21:26
Re: Hlavně že už nedělají ten odporný Compact
Kratkej Mercedes C nevypadal tak hrozne, ale bylo to takove auticko pro holky.
Avatar - flyboyeda
6. 12. 2014 08:23
oba compacty byly hrozné
od BMW a od Mercedesu, teĎ jsem měl na mysli Mercedes, ten compact se fakt hodně nepovedl, nechápu jak se to může někomu líbit

Compact už sice nedělají, ale zas dělají to hnusné CLA
Avatar - Ja Prvni 123
5. 12. 2014 22:06
Re: Hlavně že už nedělají ten odporný Compact
A nepletes si to s BMW Compactem?
Mercedes mi i kratkej pripada celkem fajn...
Avatar - flyboyeda
5. 12. 2014 15:40
Hlavně že už nedělají ten odporný Compact
Compact vypadal jako nabouraný C, které někdo špatně opravil