Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz E jako Shooting Brake z Portugalska

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (47)
Mercedes-Benz v letošním roce uvedl na trh modernizovanou třídu E, nabízející čtyři karosářské varianty. Nezávislý designér se rozhodl přidat pátou odvozenou od kupé.

Mercedes-Benz třídy E se v modernizovaném provedení představil nejprve jako sedan a kombi. S odstupem několika týdnů bylo odhaleno i kupé a kabriolet. Nabídka karosářských verzí je tedy kompletní.

Zájemce o extravagantnější modely s technikou třídy E má uspokojit čtyřdveřové kupé CLS druhé generace a od něj odvozené stylové kombi CLS Shooting Brake. Právě posledně jmenovaný model nemá přímou konkurenci a Mercedes-Benz s ním vyplňuje dosud neobsazenou skulinu na trhu.

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake má sice velmi atraktivní design a není tak praktický jak kombi třídy E, ale na druhou stranu má stále dva páry dveří a typický Shooting Brake, jehož základem bývaly nejčastěji stroje zvučných britských značek. Přesně podle tohoto receptu pracoval nezávislý portugalský designér, vystupují pod přezdívkou Auto Projecoes, když navrhoval Mercedes-Benz E Shooting Brake. Základem jeho vize je sériové kupé třídy E, které dostalo střechu a boční zasklení ve stylu modelu CLS Shooting Brake.

Podle svého tvůrce právě tento automobil díky menším rozměrům a jedinému páru dveří mnohem lepé odpovídá představě sportovního kombi pro moderního sportovně založeného řidiče.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (47)
Avatar - Hammunasakra
23. 5. 2013 23:33
Re: To ovšem nic nemění na tom...
Ne, Kylie píše PRAVDU (byť takovou co se často "moc nelíbí" ;-)
PS: A jak je to (a hlavně BYLO to) s audi jsem vám "vysvětlila" v naší (nedokončené) diskuzi o Infiniti, které chce zlepšit kvalitu [odkaz] - kdyby jste tedy chtěl vědět (jak to bylo o)PRAVDU :-)
Avatar - eliot
23. 5. 2013 10:05
Re: Ano
Vždyť s tebou souhlasím a to vyjadřuje právě ta poslední věta a zbytečnost toho sloupku je pouze můj pohled na věc.
Avatar - Individualita
23. 5. 2013 08:57
Re: zhodou okolnosti som dnes u nas na sidlisku
Ono je to napříč všemi řadami. MB prostě teď co se designu týče válí a Audi s BMW se musí hodně snažit. Osobně bych viděl nadvládu MB i v širším kontextu, design, motory, interiér, jízdní vlastnosti. Samozřejmě každý model má něco, ale ten výsledný mix vlastností je imho nejlepší ze svaté trojky. Dřív byl míč na straně bavorů, ale karta se obrací...
23. 5. 2013 08:16
Re: Ano
Já nepsal nic o zbytečnosti, mně tam nesedí tvarem. Vlastně jsem říkal totéž co ty píšeš v poslední větě.
23. 5. 2013 07:54
Re: RAPID SHOOTING BRAKE
Parádní odkaz, jo, tam je to vidět. A, patriku, parádní tvůj příspěvek :yes: