Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mitsubishi: Sportovní Evolution? Nejdřív za šest let. Jako SUV...

Michal Fokt
Diskuze (3)
Mitsubishi má teď jiné starosti, než se zabývat okrajovým modelem, ale až se situace zlepší, model Evolution by se měl vrátit.

Model Lancer Evolution se rozloučil omezenou sérií už v roce 2015 a protože Mitsubishi už neplánuje nástupce, zase je o jednu sportovní legendu méně. Řadu let se však spekuluje o návratu modelu Evolution ve formě sportovního crossoveru, nebylo však úplně zřejmé, odkud vlastně tyhle informace pochází.

Nyní toto téma otevřeně otevřel australský Motoring, jenž se zeptal přímo globálního šéfa značky Trevora Manna. Ten sice odpovídal poněkud vyhýbavě, nicméně připustil, že je model Evolution v "dlouhodobém plánu", což znamená, že (nejdříve) za šest let se skutečně návratu eva dočkáme.

Mann také dodal, že evolution "nemusí být nutně sedan", čímž ale jen potvrdil současnou orientaci značky na SUV a crossovery. Jinými slovy - původní spekulace zřejmě měly základ v polotajných informacích přímo z továrny. Z Lanceru Evo tedy bude skutečně sportovní kompaktní crossover ve stylu Audi RS Q3 nebo GLA 45.

Pokud jde o běžné lancery, ty se stále ještě vyrábí, v Japonsku však výroba skončí v srpnu a poté se produkce přesune na Taiwan, kde je bude Mitsubishi vyrábět "tak dlouho, jak to jen bude možné".

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Zetti
13. 6. 2017 17:44
Re: Možná za 6 let
Placete na cizim hrobe. Proti vyvoji a vyrobe mluvi cisla. Od 2008 do 2014 se jich v CR prodalo nejakych 40. Proste to auto kdekdo obdivuje a nikdo ho nechce, protoze to je sedan s malym kufrem, protoze jsou vysoke naklady provozu a to nejen spotrebou, protoze to neni prakticke "chaluparske" auto.

Nebo snad nekdo ano? Ja jsem to svoje letos prodal a pomerne obtizne. Mel jsem ho od nova 2012. Potkat druhe na silnici byla otazka mesicu. Letos uz jsem jedno videl.
13. 6. 2017 17:09
Re: Možná za 6 let
Souhlas, EVO je jen jedno = sedan. Nic víc, nic míň... :no:
13. 6. 2017 13:42
Možná za 6 let
jako "sportovní" SUV.R.I.P EVO. :'-(