Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan bude v Barceloně vyrábět nový osobní vůz, bude to Almera?

David Bureš
Diskuze (5)
Dosud se hovořilo o tom, že se chystaný model nižší střední třídy japonské značky bude vyrábět v některé z francouzských továren Renaultu.

Nissan oznámil, že ve své továrně v Barceloně bude od července 2014 vyrábět nový osobní automobil. Podle všeho se bude jednat o novou generaci Almery, která se má začít vyrábět právě za dva roky.

Barcelonská továrna Nissanu se v současnosti zaměřuje na offroady a dodávky – vyrábí se zde modely Navara, Pathfinder, Primastar a NV200. Vedle toho tu dosud vznikají i dodávky Renault Trafic a Opel Vivaro, přeznačkované verze Primastaru.

Nissan chce ve Španělsku vyrábět až 80.000 exemplářů chystaného osobního vozu ročně. Výroba tohoto auta bude znamenat vznik 1.000 nových pracovních míst přímo v továrně a dalších 3.000 pozic u dodavatelů. Automobilka do barcelonského závodu investuje 110 milionů eur (cca 2,8 miliardy korun).

Vedle toho se v Barceloně budou vyrábět převodovky pro elektrické modely Leaf a e-NV200. Těmito kroky chce Nissan diverzifikovat produkty vyráběné v této továrně, aby nebyla jako dříve závislá jen na výrobě offroadů a lehkých užitkových vozů.

Zatím není oficiálně potvrzené, že se v Barceloně bude skutečně vyrábět nová Almera. Nissan model pro tuto továrnu v současnosti označuje jako „nové osobní vozidlo.“

Nová generace Almery se původně měla vyrábět v britské továrně Nissanu v Sunderlandu. Zdejší kapacita je už ale zaplněna, v budoucnu sem totiž bude umístěna výroba nového kompaktu luxusní značky Infiniti. Začalo se tak spekulovat o tom, že se Almera bude v rámci alianční spolupráce vyrábět v některém z francouzských závodů Renaultu. Ty totiž trpí malou vytížeností.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - pelikoš
8. 2. 2013 15:05
Re: Almera
malinko jiná třída ;-)
6. 2. 2013 09:43
Re: Almera
Almera? Hm jasně, nespíš 3.B.
Avatar - Plautus
6. 2. 2013 05:56
Re: Almera
Dobrý konkurent Fabie? A v čom? Veď sú to dve rôzne triedy...
5. 2. 2013 15:42
Almera
Užil jsem dvě generace, almera byl neskutečný držák. A dobrý konkurent Fabie. Vůbec jsem nepochopil, proč v ní Nissan nepokračoval a místo ní chtěl nahradit tiidou. Totéž jsem nepochopil u primery. Jestli to měla být dohoda s Renaultem nebo měli v Japonsku vizi, že mainstream se bude ubírat jiným směrem (Qashqai). Návrat na pozice bude těžký.
Avatar - pelikoš
5. 2. 2013 14:01
aby to bylo.letos má nissan velkou ofenzívu...