Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan má v USA nejefektivnější výrobu

Ondřej Láník
Diskuze (29)
Nissan má nejvíce efektivní výrobu z automobilek v USA

Automobilka Nissan se umístila na prvním místě v aktuálním žebříčku efektivity výroby mezi automobilkami, které působí v USA. V průměru potřebuje Nissan k výrobě jednoho automobilu 28,5 hodiny prácovního času dělníků, zatímco druhá Toyota potřebuje 29,4 hodin.

Podle specializované zprávy Harbour Report, zveřejněné v minulém týdnu, má Nissan Motor Co. nejefektivnější montáž, výrobu motorů a lisovny. V roce 2005 potřebovali v americkém Nissanu k výrobě automobilu jen 28,46 hodin, Toyota Motor Corp. potřebovala 29,4 hodin, Honda Motor Co. byla třetí s 32,51 hodinami a teprve za nimi se umístily domácí automobilky General Motors (33,19 h), Chrysler Group (33,71 h) a Ford (35,82 h).

Prezident analytické společnosti, Ron Harbour řekl, že časové úspory dávají Nissanu výhodu nižších nákladů v řádu 300 až 450 USD na automobil, ve srovnání s konkurenčními méně efektivními automobilkami.

V minulém roce tento žebříček vedla Toyota s dělnickými 27,9 hodinami, potřebnými k výrobě jednoho automobilu.

Analýza dále konstatuje, že největší pokrok v efektivitě výroby učinil Chrysler, když se meziročně zlepšil o 6 % a poprvé tak předstihl Ford. Mezi nejlepší a nejhorší automobilkou se letos zmenšilo rozpětí z loňských více než 9 h na letošních 7,33 h.

Ondřej Láník
Diskuze (29)
6. 6. 2006 21:18
Re: Souhlasím
Něco ti napíšu - dnes jsem jel za novým Yarisem... koukám mu na ty zadní blinkry... na to prohnutí plechu kolem... a říkám si - to snad není možné, že ten Coulin v tom může spatřovat krásu... v malých vozech. Auto vzhledově o ničem. Pro koho to vlastně je? Chlap by si do toho sedl asi těžko... je to bez předku, bez kapličky... a bez naděje. Ženská? Vždyť by se ho lekla... takže... opravdu nejde o hodiny ani o minuty. Ani nevíš, jak jsem rád, že se tu prodává Yaris II, Corolla a hlavně Avensis... protože jak jinak by si člověk tak zřetelně mohl uvědomit tu dokonalost tvarů 407, Laguny, Vectry, Apoštola, Focusu, GOLFU :yes: Octavie II(považuji dnes její předek za snad nejkrásnější na silnici). A když už jsme u toho, tak jsem se dnes také zadíval na Octavii I... a upřímně smekám. Ano, smekám. Považuji to auto takřka za zázrak... každá křivka absolutně sedí ještě i dnes, po snad deseti letech... Přes poledne jsem se byl mrknout na 207... tak to ti doporučuju... uvnitř to auto nemá jedinou chybičku... znám dobře vnitřek 206... tak 207 je jiný nebe... opravdu dokonalé... Koukám do katalogu, dodávaj tam i tři barvy kůže... No, můžeš mít dnes v tomto segmentu něco stylovějšího? Jo, jo, Yarise >:D :yes: >:-[] P.S. první co mě u 207 chytlo byla její velikost... je to dospělé auto...