Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Maxima Nismo: Značka zvažuje pro a proti

Jan Mička
Diskuze (6)
Nissan Maxima možná dorazí také ve verzi Nismo. Automobilka nyní zvažuje jeho životaschopnost.

Nová generace Nissanu Maxima se nám zkrátka líbí. Majestátní sedan je jedním z posledních mohykánů s ryze atmosférickým velkoobjemovým motorem, v Česku se s ním ale oficiálně nesetkáme. Pokud by někomu bylo 223 kW generovaných šestiválcem o objemu 3,5 litru málo, mohla by ho zajímat verze Nismo, o které Nissan aktuálně uvažuje.

Serveru The Detroit Bureau nastínil situaci Vishnu Jayamohanf z produktového plánování Nissanu. Značka v současné době zvažuje životaschopnost verze Nismo na základě ohlasů potenciálních klientů, otázkou ale zůstává, s co všechno by s přerodem sedanu souviselo. Pokud by značka pojala vnější změny podobně jako BMW (M) nebo Mercedes-Benz (AMG), tedy sportovně, avšak stále velmi elegantně, bylo by všechno v pořádku. Barevné ladění kombinující jako u modelů GT-R Nismo nebo Juke Nismo nám však k vozu moc nesedí.

Nissan Maxima Nismo by vedle změny vzhledu prodělal také úpravy pod kapotou. Masivní šestiválce by mohl posílit odhadem na 250 kW a cizí by mu nemusel být ani sytější zvuk. Je možné, že by tím značka chtěla do jisté míry kompenzovat absenci sportovnější karosářské varianty, jedná se však o pouhé spekulace…

Jan Mička
Diskuze (6)
Avatar - speedfred
15. 7. 2015 13:49
Re: ano
Vďaka za radu - snažím sa chudnúť.
Maxima vypada fajn.
Avatar - 3_diamanty
15. 7. 2015 10:38
Re: ano
krasna metafora.... mas zmysel pre eleganciu ..... a to ocenujem :yes:

ale na banany inak pozor... kupovat len tie este zelene.... lebo zlte su uz plne cukru ;-)
Avatar - lamal
15. 7. 2015 10:07
Re: ano
ty si banan medzi dvomi kokosovymi orechmi hjundaioúchylkáč
Avatar - 3_diamanty
15. 7. 2015 08:24
Re: ano
ta maska nissanu mi pripomina riesenie ake uz jeden vyrobca pouzil [odkaz] ...

kazdy sa chce dnes usmievat ako hyundai ... zaujimave ;-) ... kazdy ma zrazu 6uholnikovu masku... boze ake to je nenapadne toto ... jak kokosovy orech medzi bananmi ;-)
15. 7. 2015 08:07
Re: ano
hlavne 4x4...inac za mna :yes: