Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes-Benz C se ukáže již 16. prosince (+video)

David Bureš
Diskuze (12)
Nová generace třídy C se oficiálně ukáže ani ne za dva týdny. Tehdy se začne také oficiálně prodávat na německém trhu.

Aktualizováno 12. 12.: Na internetu se objevil další obrázek nového sedanu třídy C, ofocený z prodejní brožury. Světová premiéra je naplánována na příští pondělí.

mercedesbenz novemodely video strednitrida mercedesbenz novemodely video strednitrida

mercedesbenz novemodely video strednitrida mercedesbenz novemodely video strednitrida

Původní text z 4. 12.: Fotografie chystané nové generace Mercedesu-Benz třídy C již unikly na internet, oficiální premiéra je naplánovaná na 16. prosince, kdy automobilka zveřejní fotografie vozu a informace o něm. Nové céčko pak bude poprvé vystaveno na lednovém autosalonu v Detroitu.

Design automobilu s interním označením W205 se v mnohém inspiroval u luxusní třídy S – dominantou přídě je ohromná maska chladiče. Fotografie interiéru, které zveřejnil sám Mercedes, zase ukazují širokou středovou konzoli s trojicí výdechů ventilace a rozměrným displejem multimediálního centra. Obrazovka bude mít standardně sedm palců, za příplatek bude dodávána o 1,4 palce větší.

Podle německého blogu Mercedes-Benz Passion bude nová třída C zpočátku dostupná se třemi motory. Benzinové agregáty zastoupí čtyřválce C 180 se 115 kW a C 200 se 135 kW, z turbodieselů bude v nabídce C 220 BlueTEC Diesel o výkonu 125 kW. Později se nabídka agregátů rozšíří, k dispozici samozřejmě bude i vrcholné provedení C 63 AMG.

Nová třída C ve srovnání s předchůdcem povyroste, sedan a kombi mají mít rozvor dlouhý 2.820 milimetrů, což je proti dnešku nárůst o výrazných šest centimetrů. Karoserie příští C-Klasse bude lehčí než dnes, ale zároveň pevnější. V závislosti na zvolené motorizaci bude vůz vážit až o 100 kilogramů méně.

Výbava automobilu se inspiruje většími modely a bude opravdu bohatá. Zajímavostí bude ventilace, která z dat navigace pozná, kdy auto jede v tunelu, a podle toho upraví množství proudícího vzduchu do kabiny, aby se sem nedostalo přebytečné množství nahromaděných škodlivin.

Komfort vozu vylepší vzduchové odpružení Airmatic s možností čtveřice nastavení (Comfort, Eco, Sport, Sport Plus), které v závislosti na aktuální rychlosti dokáže automaticky snižovat světlou výšku, aby bylo dosaženo lepší aerodynamiky a tím i nižší spotřeby paliva.

Nová generace Mercedes-Benzu třídy C dorazí v pěti karosářských variantách. Sedan, kombi a kupé doplní dvě novinky – kabriolet, který nahradí někdejší CLK, a liftback C SportCoupé, zacílený na BMW 3 GT a Audi A5 Sportback.

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar - CHerokee
12. 12. 2013 19:38
Re: vyzera to na dalsi pokruteny cinsky medak
Jaguar XJ nešahá Mercedesu S ani po kotníky. Jaguar neumí nabídnout vzduchové pérování ani u XJ na obě nápravy. Mercedes ho nabízí v C + E a v S Klasse už je to standard a za příplatek je úplně nový systém, který čte povrch silnice. Tolik k srovnání a to nemluví o další technice, motorech, materiálech atp. Měl jsem možnost den v nové S kládě pojezdit a to je svezení úplně jiné kategorie než jiné vozy.
Avatar - Hafol
12. 12. 2013 19:04
Re: vyzera to na dalsi pokruteny cinsky medak
Neplevel to to tu všechno, se to nedá číst, ty odborníku. Ty tvoje rady a názory už nejsou ani k smíchu. Jdi si študovat raději tabulky prodejů, teoretiku.

8-s
Avatar - 3_diamanty
12. 12. 2013 16:28
vyzera to na dalsi pokruteny cinsky medak
ako GLA a CLA , som sklamany z dizajnu novych mercedesov, nove S nesiaha dizajnom ni uz prave najnovsiemu jaguaru XJ ani po blatniky a toto nove Cecko bude za dva roky zadupane novym jaguarom v strednej triede ktory sa uz vyvija a je na ceste.

skoda, kolega vyssie to napisal spravne, clovek ocakaval auto s testosteronom a nie nejake shemale auto ;-\ , nuz co, ja radsej jaguar, bye bye mercedes
5. 12. 2013 11:30
NV
[odkaz] ale lepšie je na new X5 : [odkaz]
Konkuretni night vison nemaju a to myslím BMW 3GT čo je nový model. Ba dokonca ani X3, Q5 to nemá.
Avatar - vabis
5. 12. 2013 07:57
Re: Drobné zklamání
Otázka je, kdo je cílový zákazník ;-) Právě že onen drobný podnikatel, nebo jako druhé auto do rodiny atd. Na západě jako běžné auto pro mladší.

... Abys dal průchod svému testosteronu, musíš k SLS ! Jak jsem se prvně smál dveřím "racek" tak můžu říct, že jsem si na ně za 10min zvykl. Sedí se úplně na zemi. Interiér ujde, "nekonečná" kapota nemá chybu. A charakteristika 6.3 atmo může koketovat s pojmem ideální motor. Sedí to jak přibité, jízdní vlastnosti dál než ty řidičské (aspoń u mě), takže krááásný zážitek :-) Byť CLS se mě designově líbí o něco víc (jen kokpit trošku plasťák). Co se týče nové 222 tak v reálu je to hezké. Měl jsem trošku strach z "tabletoidního" ovládání, ale naštěstí není třeba znát všechny ty podmenu a podmenu menu otočného ovladače (není můj kamarád) a hodně fcí jde spustit normálně knoflíkem jako v klasickém Mercedesu.