Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Papež František: 30 let starý Renault 4 místo papamobilu

Michal Fokt
Diskuze (31)
Papež nedávno prohlásil, že by všichni představitelé církve měli jezdit ve skromných autech. Nejnovějším přírůstkem do jeho vozového parku se tedy stal darovaný Renault 4 z roku 1984.

Papež František je velmi zvláštní hlava církve. Buď je to naprosto nedostižný populista nebo mu skutečně jsou prapůvodní ideály církve tak blízké, čemuž se snad ani nechce věřit. Chodí mezi lidi, jezdí hromadnou dopravou, můžete jej vidět v prostém oblečení a papamobilu se vyhýbá jako čert kříži. Nechal se také slyšet, že by představitelé a zástupci katolické církve včetně "hlavního stanu" ve Vatikánu měli používat skromnější auta.

Toto prohlášení inspirovalo a věřme, že to nebylo myšleno jako žert, i sedmdesátiletého italského kněze Renza Zocca, jenž papeži daroval svůj starý Renault 5 z roku 1984, jenž má najeto více než 305 tisíc kilometrů a s nímž jezdil pomáhat postiženým, chudým a drogově závislým lidem, případně po dětských táborech po celé Itálii. Snad to neudělal proto, aby si teď mohl pořídit ML. ;-)

Papež prý byl darem příjemně překvapen a potěšen a má v plánu jej využívat pro popojíždění po Vatikánu. Tak snad mu nadšení pro věc vydrží déle, než do prvního pokusu o atentát, ať už ho bude mít na svědomí terorista nebo zmíněný veterán. Doufejme, že má hlava katolické církve v týmu i dobré mechaniky.

Michal Fokt
Diskuze (31)
16. 9. 2013 23:35
Re: blinkr
v detailoch prechadzaju aj dnes, len mozno viac skryte. ak budes mat niekedy poruke Megane 3 Grandtour teda aktualny. pozri sa blizsie na jeho zadne svetla. su plne kosostvorcov a nie hocijakych, ale plne znakov Renault ;)
Aj ked uznavam ze nieje to take okate, ale velmi pekny detail.
16. 9. 2013 17:38
Re: nahodou krasne auto
Aha.. a kam ty majetky tedy církevní vrchnost tedy ukládá na proč? Pro svoje potomky asi těžko, na vysoké noze si zrovna nežijí, pozemky neskupují, po hspodách a kasinech je nevidím...větší hodnotu mají pouze kostely, ale na nich asi těžko vyděláš..
16. 9. 2013 15:50
Re: « Re: nahodou krasne auto
Neměl by biskup prokazovat čest svému poslání a ne automobilce?
16. 9. 2013 14:04
Re: nahodou krasne auto
No a co? Jde přece o osobní bohatství. A kněží opravdu nemají na rozhazování. Církev potřebuje peníze na plno věcí, na provoz kdečeho, co je pro lidi, pro misie, pro činnost v chudých zemích.
16. 9. 2013 11:03
Re: nahodou krasne auto
Hovorim o Rakusku, kde posobim a nie o Svajciarsku ;-) . O nejakom socialnom statute knaza tu nemoze byt ani rec (to tak mozno este na Svk alebo v Bavorsku), ak si nieco utrzime, tak je to skor slina od nejakeho spoluobcana alebo v lepsom pripade nejaky poblazneny vykrik proti mne (nam knazom) ako to zazivam.
Ako vravim, treba sa na to pozerat s nadhladom. Urcite tu mame v AT drahsie vozy (ja sam Sportage ((je i v "moje Auto"), kolegovia Kaskaj, Suzuki S4, Yeti, Oktavia, viac krat Golf, jedna stara CX 7, Subaru XV, Kuga....cize vsetko s 4x4, pretoze ako som i hore uz pisal, mam farnost, kde i pre 4x4 su povinne retaze a inac sa tam v zime nedostanem. Mam par kamaratov-knazov v Budejovickej dieceze, maju väcsionou Fabie a jeden ma starsiu Corsu.