Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MOJE.AUTO.CZ: 6 uživatelských recenzí Peugeotu 308 – Jaký je?

David Bureš
Diskuze (1)

Peugeot 308 patří mezi nejprodávanější vozy nižší střední třídy na českém trhu. Co od něj čekat? Jaké mají jeho majitelé starosti a jaké radosti?

Váháte-li nad koupí Peugeotu 308, můžeme nabídnout vedle redakčních testů i uživatelské na Moje.auto.cz, momentálně jich pro vás máme šest. Mezi nimi převažují hatchbacky, nechybí však ani jedna recenze kombi 308 SW.

Peugeot byl v loňském roce osmou nejprodávanější značkou na českém trhu. Neoblíbenějším modelem francouzské automobilky byla loni v Česku 207, hned za ní však skončila větší 308. Ta letos prošla modernizací, kterou Peugeot představil na ženevském autosalonu.

Nejlépe hodnocenou recenzí je ta od uživatele matiiho, který vlastní dva roky starou 308 s motorem 1,6VTi (88 kW). Hodnocení auta zahrnuje všechny důležité informace od zkušeností s jeho nákupem po jeho jízdní vlastnosti. Podrobnou recenzi doplňuje i bohatá fotogalerie tohoto francouzského hatchbacku.

Také LovisML308 vlastní 308 s 1,6VTi (88 kW). V očích majitele se tento Peugeot pyšní kvalitními brzdami a motorem. Slabou stránkou je naopak řazení.

Martin0102 vlastní 308 s vznětovým motorem 1,6 Hdi (80 kW) z roku 2010. Vedle zkušeností s vlastněním vozu zaujme i důvod koupě tohoto automobilu, kterým byla cena nižší než menší 207 SW. Mezi slabé stránky auta majitel počítá například vysokou nakládací hranu zavazadlového prostoru.

Zájemce o kombi 308 SW určitě zaujme recenze uživatele Modzillo, který se svým vozem najel více než 60.000 km. Na svém kombi si pochvaluje kultivovaný přeplňovaný motor 1,6 THP (110 kW), zároveň ale kritizuje jeho nespolehlivost v zimě, kdy mu servis musel vyměnit rozvody.

Zbývající uživatelské recenze Peugeotu 308 najdete na Moje.auto.cz. V případě jakéhokoliv dotazu se nebojte zapojit do diskuze. Uvítáme společně s dalšími čtenáři vaše postřehy, zkušenosti a recenze týkající se Peugeotu 308.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (1)
24. 4. 2011 22:15
nádherné fotky - nádherné vozy
Když tady vidím ty naše 308 pěkně pohromadě, tak se jen usmívám a říkám si, že jsem koupil dobře a svého rozhodnutí po roce a třičtvrtě od koupi vůůbec nelituji :-) ;-)