Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Potvrzeno: VW Golf Alltrack bude, alespoň v USA

Diskuze (1)
Passat Alltrack se dočká menšího sourozence, informace pochází ze zdrojů v americkém zastoupení Volkswagenu.

Americká média píší: „Volkswagen chce konkurovat Subaru Outback s novým modelem odvozeným od příští generace Golfu.“ Co z toho plyne pro nás? Kromě toho, že v USA evidentně tak moc na velikosti nezáleží (konkurencí Outbacku by měl být spíš Passat Alltrack), tak je jasněji v tom, zda bude či nebude Golf Alltrack. Zjevně je blíž pravdě první možnost.

Informací o příští generaci se nenechte zmást. V Americe teprve doprodávají šestkový Golf, příchod sedmé generace je až otázkou následujících měsíců. Kombi, prodávané v USA jako Jetta SportWagen, přijde až koncem roku 2014 a jeho terénní verze k dealerům určitě nedorazí dříve. Samozřejmostí bude pohon všech kol, který nakonec Volkswagen nabízí i v běžném Golfu a Golfu Variant.

Příchod do Evropy je zatím ve hvězdách. Bylo by ale překvapením, kdyby Volkswagen takové auto nenabídl i u nás – zvlášť když se všechny Golfy s karoserií kombi vyrábí pro Evropu i Ameriku v mexické továrně VW.

Mimochodem, pseudoterénní Volkswageny s přívlastky Cross nebo Alltrack jsou v USA prakticky neznámým pojmem. Německá automobilka zatím tuto kategorii prezentovala jen loni na autosalonu v New Yorku v podobě konceptu VW Alltrack. Pod názvem Passat se v Americe vyrábí jiný vůz, který existuje jen jako sedan.

Diskuze (1)
Avatar - LEGOPARK
6. 8. 2013 18:17
Golf Alltrack pride v januari 2014
VW Golf Alltrack pride na nemecky thr v januari 2014. Staci citat Nemecke media. Inak nie je to nic ine, ako dvojca Octavie Scout, ktora pride zaroven s Golfom Alltrack.